Till vår förvåning befinner vi oss på Gran Canaria. På en charter-resa. Att åka på charter har inte funnits med på vår önskelista på länge. Vi åkte på den typen av resor flera gånger när barnen var små och var väldigt nöjda med Vings Sunwings koncept. Särskilt som den första resan föregicks av två veckor i 12 plusgrader och regn på en strand i Finland med två 2-åringar som ville bada…
 
 
Efter mycket badande på Sunwing på Cypern, Rhodos, Mallorca och Gran Canaria övergick vi dock till andra resor, med husvagn som fordon och allt oftare med fjäll i siktet. Kyla var inte längre avskräckande, snarare tvärtom. Särskilt den numera 15-åriga sonen åker helst till snö. Året om.
 
Nu i maj dök det dock upp en grej vi gärna ville missa. Och en tanke på att åka bort istället. Vi hade dessutom stort behov av återhämtning efter en vinter och en vår som varit intensiva för oss på flera olika sätt. Att planera en egen resrutt hade ingen ork till. Kanske var det ändå dags för en charter-resa igen? Vi var dock sent ute. Går det ens att hitta en charter-resa om man är ute i sista minuten och är kräsen med vad man vill ha? Och skulle det ens gå att få med familjens största snö-fantast till sol och värme?
 
På vår kravlista stod bl.a:
  • Estetiskt tilltalande hotell
  • Fräsch mat som funkar även för den som vill äta hälsosamt, helst vegetariskt och som dessutom har en matallergi
  • Pool
  • Strandnära läge och en fin strand
  • Tillgång till gym, träning och helst även yoga
  • Möjlighet till utflykter och vattenaktiviteter

Det mesta vi hittade på rese-sajterna ratades men en lunchrast när jag googlade sista-minuten flyg hos Ving hittade jag Ocean Beach Club på Gran Canaria för 12.000 kronor för mig, maken och båda 15-åringarna. Halva priset eller till och med ännu mindre jämfört med vad det brukar kosta att åka dit! Dessutom ingick det TVÅ lägenheter i det priset, vilket passade oss perfekt. Mer egentid med varsitt barn och färre risker för irritationer.  Resan bokades och trots viss skepsis från vissa gick alla med på att följa med..

Hur det har gått? Över förväntan! Ocean Beach Club är ett relativt nytt koncept som liknar Sunwing resort men är lugnare. Allt på vår kravlista uppfylls, förutom möjligheten till vattenaktiviteter på plats. Dock passerar bussar till andra orter på ön precis utanför hotellet. Men vi hade inte tackat nej till några SUP-brädor eller kanoter eller rentav nån surfbräda i närheten av hotellet. Fast det är kul att bara flyta runt på och svepas med i vågorna också. 

En sak som vi inte hade med på vår krav-lista men som uppfylls med råge är personalens service-anda och positiva bemötande. Särskilt uppskattar vi hur de månar om att vår mat-allergiker ska hitta mat som funkar, och flera kvällar fixar de "special-mat" i köket och levererar efterrätter vi inte ens beställt.
 
 
Vi imponeras gång på gång över hur personalen SER gästerna, orkar skämta med barnen och kväll efter kväll med entusiasm och engagemang mixar "barn-drinkar" till småtting-gäng som inte ens når upp till bardisken. 
 
 Mannen till höger, en av våra "mat-hjältar".
 
 
Havsutsikt frukost, lunch och middag.
 

Vi hittar en skön semester-lunk: Vakna. Träna på gym eller gå en morgonpromenad. Yoga. Äta frukost. Slappa och sola i varsin solstol. Vattengympa. Äta lunch. Slappa. Bada i poolen eller i havets vågor. Slappa lite till. Äta middag. Sova. Vakna till en ny dag. 

En dag gör vi en utflykt till Maspalomas sanddyner och Playa del Ingles. Efter det uppskattar vi lugnet på Ocean Beach Club ännu mer. Fast Maspalomas sanddynerna var mäktiga. 

  Nästan som känslan av snö...
 
 
 
Lyxen att få spendera tillsammans-tid med familjens tonåringar... 
 

Även familjens största snö-fantast finner sig tillrätta med semester-lunken och det är ett bra betyg när han en kväll när vi äter all-inclusive-buffé konstaterar att ”Det enda som fattas här är bearnaisesås”. Fast dagen därpå visade det sig att de har det också.

Vi trodde det inte när vi åkte men vi funderar faktiskt på fler resor till samma ställe...

 

FREEDOMtravel

Kul med omväxling, och ser ju härligt ut på bilderna! (Bearnaisesås klarar jag mig däremot gärna utan ;)) Vi är nu hemma från en riktigt spännande resa i Nordnorge (där mössan kom väl till pass på havet!) Nu håller vi på att göra oss redo för att rulla med husbilen söderut, för en två månader lång husbilsresa i Europa :)

Svar: Mycket kul och intressant ni gör även denna sommar! Och perfekt att ni även hittat ”möss-väder”... ;) Gissar det blir andra kläder på resan söderut dock :) Variation är bra!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress