Vi instämmer i det som Funäsfjällen skriver om Guldtur 7 som går till Mittåkläppen:
 
"En bestigning av Mittåkläppen är närmast ett måste! Toppbestigningen av Mittåkläppen, 1212 m.ö.h. är en fin vandring och utsikten från toppen underbar. Två vägar till toppen, en lätt och en svår. Ta inte den svåra om du har lätt för att få svindel, annars är den kul att gå."
 
Några av oss råkar dock vika av uppåt innan skylten som visar vilken av vägarna som är den lätta och vilken som är den svåra. Vi är väl lite för vana med dålig skyltning av leder, men det är inget man behöver klaga på  i Funäsdalen!
 
Sonen klättrar glatt rakt uppåt och jag, som följer med för att ha "koll på honom" borde förstås ha tagit den lätta vägen. Först flåsar jag som en blåsbälg av andfåddhet i värmen och sedan när man ska gå på en smal stig längs ett stup (typ) så får jag förstås svindel och tvingas vända. Men då har sonen som jag ska "ha koll på" redan klättrat vidare rakt uppåt på en egen väg efter att jag ångest-skällt på honom för att han vill ta ett foto på en fin (svindlande) vy där jag inte vågar låta honom sitta. Maken försvinner på stigen vid stupet och dottern har hittat nån helt annan väg, förhoppningsvis den lätta. 
 
Ta alltså den lätta vägen om du har anlag för svindel :)
 
Men utsikten på toppen är verkligen värd mödan! Frasen "On top of the world" ur nån låt jag inte minns vad den heter dyker upp i mitt huvud och jag förstår varför. 
 
PS Missa inte de goda våfflorna vid Djupdalsvallen där turen börjar och slutar. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress