Jag är en sån som haft svårt att säga nej till saker. Dels för att det är mycket som år roligt- så jag vill ju göra det. Dels för att jag känt sig bra/duktig/viktigt/efterfrågad när jag tillfrågats om att vara med på eller göra saker. Och dels för att jag varit rädd för att andra ska tycka och tänka något negativt om mig om jag säger nej.
 
Det är klart att jag sagt nej ibland, men jag har varit för dålig på att lyssna på vad JAG verkligen VILL säga ja och nej till. Förra våren kände jag dock att jag fick "nog" av flera saker som jag redan var engagerad i och som kostade mig mycket energi utan att ge något tillbaka. Jag sa nej. Det var besvärligt för andra, men jag stod på mig. Och så var det inget med med det. Mitt nej blev accepterat. Jag blev accpterad fast jag sa nej.
 
Det gav mersmak...
 
 Stopp och nej tack... Det där är inte min led...
FREEDOMtravel

Ojoj, detta är utmanande! Jag är rysligt dålig på att säga nej. Måste säga att jag GILLAR att säga ja. MEN ibland är det nog klokt att säga nej ... ;)

Svar: Jag gillar ju egentligen också att säga ja. Men för många ja innebär risk att det blir nej på nåt som är ännu viktigare att jag hinner och orkar säga/tänka ja till.
aktiva dagar & viktiga pauser

Matilda

Heja heja!
Jag har märkt hur mycket jobbigare det är att oroa sig över att säga nej, än vad det är efter att jag sagt nej. Allt det här med att vilja vara till lags, ställa upp, känna sig jobbig som inte tar det där styrelseuppdraget som ingen annan tackat ja till osv. Den sköna insikten i att ifall andra kan säga nej till saker så kan även jag. Fortsätt att lyssna på dig själv!

Svar: Exakt! Ens tankar om vad som händer om man säger nej är ju oftast MYCKET värre än hur det BLIR. Och man accepterar ju oftast andras nej!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress