Alldeles snart kommer min sjunde bok, Superhjälte-mamman flyger in i väggen, med illustrationer av Ulrika Nilsson. Klicka här för att provläsa de första sidorna!

Om boken: ”Oskars mamma är en Superhjälte. Hon kan allt. Hon hinner allt. Hon flyger jättefort. Men allt förändras när hon en dag flyger in i en vägg.”

Boken handlar alltså om utmattningssyndrom och temat är kanske inte så förvånande för dig som följer denna blogg. Det här är den av mina böcker (hittills) som ligger närmast mig själv och mitt eget liv. Jag har visserligen inte ”flugit in i väggen”, men jag har insett att jag har varit alldeles, alldeles för nära. Exakt hur nära man är kan man ju dock inte veta innan man kraschar.

Kanske hade jag bara fortsatt flyga fram mot väggen om jag inte i februari 2017 hade börjat mitt nuvarande arbete där jag som vårdcentralspsykolog möter den ena stressade och utmattade personen efter den andra. Möten som fått mig att inse att även jag behöver förändra saker i mitt liv om jag ska hålla på sikt. Det skulle verkligen kunna vara jag själv som satt i "patient-stolen". En lördagmorgon, efter en vecka med många sådana möten och tankar, kom denna bok till mig. Eller ur mig. 

Att det är en bilderbok kan ju få en att tro att den "bara riktar sig till barn", men denna precis som många andra bilderböcker har mycket att säga även till vuxna. Stress och utmattning blir allt vanligare. Även unga människor "stressar sönder sig". Jag tror att vi är många som behöver tänka till, och jag tror att vi behöver lära även barnen att det är viktigt med återhämtning. 

Citat från boken: ”Man måste vila också. Alla måste ta det lugnt ibland. Annars kan man bli sjuk.”

Detta inlägg finns även på min andra blogg, KlokBokTok.

Länk till alla mina böcker

Karin Härjegård

Så roligt! Grattis! Och vilken viktig bok för både små och stora! Lycka till!

Svar: Tack! Och ja tyvärr är ju ämnet högaktuellt...
aktiva dagar & viktiga pauser

Hanna Karlsson

Vilken bra och viktigt bok!

Svar: Tack! Ja tyvärr är det ju ett högaktuellt ämne...
aktiva dagar & viktiga pauser

Matilda

Åh vilket viktigt tema! Kikade på provsidorna och det ser riktigt fint ut. Heja dig och flyg lugnt!

Svar: Tack! Ja jag tränar på att flyga lugnt ;) Men det är ju så kul att flyga fort...!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress