Morgon och jag ska till jobbet och något krånglar och det är möte kl. 8 och jag får skynda mig massor och ändå kommer jag in i sista minuten. Sekunden. Och det visar sig att mötet är inställt och jag går till mitt rum och sätter mig på en stol och tänker:
 
Oj! Det är ju länge sedan jag hade så här bråttom och var tvungen att skynda mig! Vad skönt det är att slippa hålla på så här!
 
Vad har då hänt? Vad har jag gjort för att aktivt försöka tids-stressa mindre?
 
Jag jobbar mindre, jag har gått ner från 80% till 70% vilket ger mig mer marginaler i tillvaron. Både på morgnarna och annars. (Ja jag vet att det är lyx att kunna göra det. Jag vet också att jag HADE kunnat jobba mindre även under perioder då jag valt att jobba mer. Och jag tror inte att jag är ensam om det valet, även om inte alla har den valmöjligheten). 
 
Jag försöker planera in pauser och mellanrum i tillvaron.
 
Jag tränar på att inte längre vara en tidsoptimist.
 
Jag försöker vara mer observant på situationer som SKULLE kunna leda till tids-stress, och därmed undvika att hamna där om det går. Det ska jag göra ännu mer av framöver. För jag kan "halka till" och av snällhet eller gammal vana eller andra skäl säga ja eller "planera in tids-stress" innan jag hinner tänka efter ordentligt.  
 
Jag har valt bort saker vilket påverkar tillvaron i stort. Bland annat har vi ju mindre saker att ta hand om eftersom vi gjort oss av med massor, inklusive hus och trädgård. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress