Jag gillar inte att ha exakta mål. Det är svårt att sätta dem och det är lätt att bli besviken om man inte lyckas nå dem. Men jag gillar att ha mål. Typ som "vem vill jag vara" och "hur vill jag leva". Det hjälper mig att bedöma om jag idag tar steg åt rätt håll eller inte. Och det motiverar mig till ATT ta steg åt rätt håll.
 
Det är t.ex. svårt att vara en person som tar hand om sig själv och sin kropp om man inte orkar eller hinner laga vettig mat och röra på sig. Det är svårt att vara en närvarande förälder om man kommer hem sent från jobbet varje dag och har gjort av med all energi innan man kommer hem, eller om man stirrar in i en skärm när barnen försöker prata med en. Det är svårt att utvecklas om man inte vågar göra nya saker som känns läskiga eller jobbiga. O.s.v. 
 
Vad är viktigt för dig på olika livsområden? Hur vill du leva och hur vill du vara? Är du redan där? Eller gör du saker idag som för dig åt rätt håll?
 
 
 
 
 
Bild från sidan Tid att leva där det finns mer bra material kopplat till boken Tid att leva. 
 
 
Beata

Det här känns så viktigt. Jag är nog rätt medveten om hur jag vill att mitt liv ska se ut i stora drag, och kämpar mer med att realisera det i vardagen och att ta "rätt" beslut som leder mig på rätt väg!

Svar: Härligt!
aktiva dagar & viktiga pauser

Karin Härjegård

Jag försöker göra ungefär så - jag vet hur jag vill leva mitt liv och skriver varje kväll dagbok och reflekterar kring hur dagen varit, och om jag gått ett steg i den riktning jag vill eller inte. Denna typ av reflektion hjälper mig mycket.

Svar: Att skriva dagbok är verkligen ett perfekt tillfälle till reflektion, både kring "vart man är på väg" och annat!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress