Redan innan vi kliver ur bilen vet jag att hit vill jag återvända. Jag vill ta båten från Sjöstugan till norska sidan och vandra tillbaka. Jag vill bestiga Storvätteshågna med sina 1204 meter över havet. Och jag vill vandra en massa andra turer och andas och njuta och vara i detta mäktiga och vackra. Men någonstans ska man börja och premiärturen går till Silverfallet, en rundtur på ca 7 km som mestadels går på kalfjället.
 
Själva Silverfalllet är inte så stort, några meter, men turen är mäktig och fin och ganska lätt att vandra (förutom vissa steniga partier och några blöta delar).
 
Att naturen pudrat fjälltopparna med ett tunt snölager inför denna dag förhöjer upplevelsen ytterligare för oss fyra snöälskare. Fast jag ser även fram emot att besöka området en höstdag med gulskiftande färgsprak i de få lövträd som finns i området. Just det är ju en del av det fascinernade med platser som denna- man kan åka dit så många gånger, och ingen gång är den andra lik för årstider och väder skiftar ständigt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
karin

Ah, vilka underbara bilder! Ser fantastiskt ut. Längtar upp till norra Sverige men det får bli nästa år.

Frihetsmaskinen

Så fina bilder och ställe! Jag måste åka dit nästa sommar känner jag nu.

Svar: Ja det tycker jag! Fantastiskt fint!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress