Vi har ju rensat bort saker i flera års tid, men det blev mer intensivt på slutet innan vi i december flyttade till "ett mindre boende och ett enklare liv". Det händer att jag för ett kort ögonblick undrar hur mycket saker vi gjort oss av med. Eftersom vi tagit lite i taget är det svårbedömt. Jag skulle antagligen få lite ångestpåslag om jag fick se alla bortrensade prylar på en gång. Samtidigt är jag väldigt nöjd med att bara ha det vi har nu. Möjligen kommer vi att rensa bort liiiite till...
 
Två böcker har varit till stor hjälp på "rensar-resan": 
 
 
 
Rensa i röran med Feng shui har jag i pocketformat och jag har bläddrat i den många gånger, nickat igenkännande och hämtat ny energi och inspiration till fortsatt rensande.
 
Konsten att städa fick jag låna av en kompis i våras. Den var verkligen vad jag behövde inför slutspurten på rensandet, även om jag då inte visste att vi till hösten skulle sälja huset och därmed även tömma källare, vind, garage och förråd och förbereda oss på ett liv utan den typen av förvaringsmöjligheter. I Konsten att städa uppmuntras man att gå igenom allt man äger, kategori för kategori, hålla varje sak i sin hand och känna efter om den ger en glädje. "Does it sparkle"? Om det "sparklar" om den kan man behålla den, annars ska den bort. Ibland är ju dock "sparklandet" svårbedömt, men det är ändå en bra vägledning. 
 
Om du inte vill rensa bort prylar rekommenderar jag inte att du läser dessa böcker. Då kan du nämligen råka börja göra det ändå... ;) 
Lillian

Rensa i röran jag har läst och hoppsan vad bra den är! Jag rensade som sjutton och det förde med sig mycket positiva saker, bland annat lyckades jag få ett nytt jobb!

Svar: Coolt! Ja man vet aldrig vad som händer när man rensat! Nya saker kan liksom få plats då. :)
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress