Igår Instagram-repostade jag (på @aktivadagarcamilla) denna bild från Respoddens instagramkonto. För att den stämmer så väl överens med de tankar som präglat och präglar den "resa" jag och familjen är inne på, med flytt, mindre & enklare boende, färre ägodelar och mer tid för det vi vill och det som får oss att må bra.
 
 
Kanske var det ordet lista som fick mig att inse att bilden även sammanfattar en del av det jag numera gör på jobbet. Många deprimerade personer kan nämligen bli hjälpta av den KBT-baserade metoden beteendeaktivering som bland annat innehåller momenten att skriva ner vad man gör på dagarna och vilka saker som brukar få en att må bra och känna sig glad. Utifrån detta börjar man göra mer av de positiva sakerna. Därmed brukar man bryta den negativa cirkel man lätt hamnar i när man blir deprimerad, nämligen att man gör mindre av de saker man mår bra av vilket leder till att man får färre positiva intryck/upplevelser och därmed blir ännu mer deprimerad.
 
Fascinerande hur flera av mina livstankar numera går hand i hand med det jag gör på mitt arbete. Kanske inte undra på att jag är lite nyförälskad i att vara psykolog och glad att jag inte slutade fast det var nära... 
 
Intressant i sammanhanget är ju även att fundera på hur måendet påverkas om man inte slutar göra "må-bra-saker"? Eller om man ökar antalet "må-bra-saker" utan att vara deprimerad? 
 
Husvagnsfamiljen

Tänk att du börjar skriva om detta nu när jag börjar bli lite klarare i knoppen. Tack för en pusselbit, hoppas jag nu kan förvalta den på ett bra sätt.

Svar: Ja jag har ju inte skrivit så mycket om sånt som berör mitt arbete tidigare. Fast nu har jag ju bytt jobb, och det jag gör där berör som sagt mitt vanliga liv mer så nu tror jag det blir lite annorlunda... Hoppas det går bra med "pusslet"! Kram!
aktiva dagar & viktiga pauser

Mari-piecesofmari

Vilken härlig blogg du har! Vi drömmer också om "det där" livet med lite mindre arbete, närmre naturen och med mer tillsammanstid. Vi älskar även skidåkning och jag blir så inspirerad av ert livsval😍

Svar: Tack! Roligt om man lyckas inspirera någon! Varje resa börjar med ett steg eller en tanke... Kram!
aktiva dagar & viktiga pauser

Anonym

Ja, den är så bra den där. Verkligen tänkvärd. Vad härligt det är att följa ert bygge av ert nya liv. Precis som jag håller på med. Och precis som du kommenterade hos mig, inköp av vandringsskor blir verkligen en symbol för att påbörja min vandring mot mitt nya liv. Jag tror att jag påbörjat min resa mot dowshifting jag också. Känns så befriande att skala av alla prylar, bo i hyreslägenhet och trivas med det lilla och enkla. En lättnad!

Kram Lena

Svar: Tack, och tack detsamma! Givande med utbyte av inspiration! Det är så häftigt med de möjligheter internet och "bloggosfären" ger att "träffa" människor man annars inte hade mött! Två boktips på rensa-resan, om du inte redan läst dem: "Konsten att städa" och "Rensa i röran med Feng Shui", De böckerna har verkligen hjälpt mig på vägen. Det kanske jag förresten borde blogga om, kommer jag på nu. Kram!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress