När vi bestämde oss för att flytta till Sälen trodde vi att vi skulle köpa ett hus där. Jag kollade Hemnet-appen alltför ofta och kände mig helt desperat över att det fanns så få hus till salu som skulle kunna vara tänkbara för oss. De hus som var ens lite tänkbara hade vi nästan möblerat klart och flyttat in i innan vi ens sett dem "live". Vi var beredda att förhandla bort en hel del av det vi egentligen ville ha i vårt boende, bara för att vi så gärna ville hitta ett hus. Men dagarna gick, desperationen steg och "huset" dök inte upp. Inte ens på Blocket som jag också "dammsög" i husjakten.
 
Sedan fick vi tag på hyreslägenheten som vi nu bor i. Och med tanke på hur dagarna, livet och målen ser ut så säger vi gång på gång: Vilken tur att vi inte hittade nåt hus! Hur skulle vi ha orkat med ett hus, vi som knappt fått upp lampor och tavlor i lägenheten än! Vi som har helt andra mål än att ägna tid och energi åt att ta hand om ett hus!
 
Tack livet för att du inte gav oss det vi så desperata strävade efter och trodde att vi borde ha! 
 
Sedan är det klart att jag kommer att fortsätta imponeras av varsamt renoverade sekelskifteshus och nya fina fjällhus. Men jag är nöjd med vårt aktiva val. Tiden, energin och fritiden räcker inte till hur mycket som helst. 
 
 
FREEDOMtravel

Ibland ordnar sig saker på bästa sätt! När vi har den upplevelsen brukar vi säga att det är ödesgudinnan :)

Svar: Ja, ibland känns det som att en ödesgudinna styr och ordnar så att det blir som det är meningen... fast man själv strävar åt andra håll...
aktiva dagar & viktiga pauser

Karin%20H%E4rjeg%E5rd

Det är ju en himla bra lärdom. Det man vill ha är inte alltid det man behöver. Saker och ting blir på ett annat sätt, och visar sig bli bra. Det är spännande att leva!

Svar: Ja visst är det spännande att leva! Man kan hamna på de mest oväntade ställen på livsresan...!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress