Jag tycker om mitt nya jobb. Jag möter nya utmaningar och lär mig nya saker varje dag. Och när det är roligt vill man gärna göra mer. Det är lätt att sitta kvar. Vilja göra lite till. Gå in i "andra andningen" och tycka att man har en hel del mer energi att spendera. 
 
Men.
 
Den 100% energi jag har ska ju räcka till annat också. Och man behöver pauser- också. Och kanske är det inte alltid positivt när man går igång på och blir hyperengagerad i saker? Kanske betyder det ibland att det är dags att pausa istället för att fortsätta? 
...i Sälen. Blicken vandrade längs väggarna och jag minns att jag tänkte "ungefär såhär skulle jag vilja bo. Ha det jag behöver, inte så mycket mer". Hemma i Avesta hade vi då ett hus med två våningar plus källare och vind. Och ett stort garage- med vind. Och en massa saker. Trots att vi redan då hade börjat rensa.
 
Idag, tre år senare, vaknar jag i en hyrd lägenhet i Sälen. En lägenhet som numera är vårt basläger i vardagen. Huset är sålt och väldigt många av våra saker har på olika sätt fått nya ägare. Vår lägenhet är inte riktigt lika avskalad som ett semesterboende, och vi har mer än det vi absolut behöver. Men väldigt mycket mindre än för tre år sedan. Och jag tror inte att jag skulle ha så svårt för att skala bort ännu lite mer, men just nu känns det lagom såhär. Äntligen. Lagom. 
 
Tacksam. Över att vi gjort den resan. 
Och över att det nu står några såna här cyklar hemma hos oss istället för en massa saker som inte används.
 
 
 
22 december vaknade vi i ett ganska tomt hus, jag och barnen. Ett hus som inte längre var vårt. Det mesta av det vi skulle ha kvar av våra ägodelar hade vi redan kört till Sälen där maken börjat jobba redan i början av november. Barnen åkte på skolavslutning medan jag packade bilen och sedan stängde jag dörren till huset för sista gången, hämtade barnen vid skolan och styrde norrut. Redo att landa i något nytt efter flera intensiva månader av tankar, frågor, svar, planering och förberedelse. Dock fanns ju många frågor kvar även då, även om mycket klarnat. Hur skulle det bli? Skulle alla trivas? Hur skulle det funka med skola, jobb och socialt? Hur skulle det kännas att ha en vardag på ett ställe där vi tidigare semestrat? o.s.v.
 
Nu vet vi. Det blev bra. För oss alla fyra. Ännu bättre än vi trodde. Jag är glad varje dag för att vi vågade.