Tvättmaskinen gick sönder igår. Detta hände då och då även när vi bodde i hus. De flesta maskiner vi haft verkar ha bestämt sig för att sluta fungera strax efter att garantitiden gått ut. Detta har oftast skett i ett läge då vi samlat på oss extra mycket tvätt eller av andra anledningar varit extra angelägna om att få saker tvättade.
 
Vi har då skyndsamt lagt in "fixa tvättmaskin" i våra välfyllda "måste-åtgärdas-snarast"-listor.
Vi har lagt lite, men bara lite, tid på att fundera över om det är nån idé att reparera maskinen eller om vi måste köpa en ny. Eftersom reparationer brukar vara dyra har vi oftast snabbt gått vidare till nästa steg i processen: Bestämma vilken maskin vi ska köpa. Det finns ju väldigt många tvättmaskiner att välja på och man kan lätt känna sig överväldigad av utbudet. Man kan spendera en hel del tid och energi på att sätta sig in i vilken maskin man ska investera i, inte minst om man är lite av ett kontrollfreak som vill vara säker på att göra ett bra val. I beslutet behöver man även väga in vilken maskin man kan få hem skapligt snabbt. Det brukar inte kännas aktuellt att beställa hem en billig och bra maskin som kommer först om några veckor...
När beslutet är taget ska maskinen sedan handlas, köras hem och bäras in. Och den gamla maskinen ska ut. Bärandet kan man ju dock få någon annan att göra om man vill addera lite mera pengar på  "notan" som ändå brukar gå på rätt många tusenlappar. 
 
Jag var väldigt glad över att idag vara hyresgäst och kunna vidta helt andra åtgärder än ovanstående. 
När vi åkte till skidbacken gjorde jag en felanmälan till hyresvärden.
När vi kom hem kunde jag tvätta i en ny tvättmaskin.
Kostnad: gratis. Även avseende tid och energi.
 
Sa jag att jag älskar att bo i lägenhet?
 
På väg hem till nya tvättmaskinen...
 
 
FREEDOMtravel

Den dagen vår tvättmaskin går sönder i husbåten blir ett elände. Då måste vi nog slå sönder trappan för att få ut den ... ;)

Svar: Oj, det låter tufft... Håller tummarna för att maskinen håller länge!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress