Jag är inte så säker på att någon annan är intresserad av min resumé, men jag tycker själv att det är roligt att kunna titta tillbaka på vad jag/vi gjort. Tittade nyligen på min sammanfattning från 2015 och imponerades av flera saker vi gjort- och över hur mycket vi gjort sedan dess. En del saker kändes nämligen redan så avlägsna. 
 
Vintern 2016 präglades av vintercamping, skidåkning och pendlande till och från Kläppen. Det var där nånstans vi på allvar började ifrågasätta varför vi åkte hem till Avesta när vi egentligen ville stanna i Sälen och kände oss alltmera hemma där. När vi inte var i Sälen kämpade Anton på med skidåking och "park-byggen" i små backar hemma.
 
 
På senvåren sökte jag ett jobb i Sälen-trakten, i en helt annan branch än den jag jobbar i, och vi började på allvar titta på hus där. Tusen pusselbitar och frågetecken avseende eventuell flytt präglade våren och sommaren. På våren kom dessutom min första bok ut, #tillsammans "utanför. Jag fortsatte med skrivkursen jag börjat hösten 2015 och fick testa på att bli intervjuad i media om mitt skrivande.
 
 
Inför sommarsemestern visste vi inte vad vi skulle hitta på, men det hela löste sig genom att Anton vann en vistelse på What Camps läger och vi andra hängde på till Norge och Folgefonnaglaciärens sommarskidåkning. 
 
 
När vi kom hem började vi förbereda vårt hus för eventuell försäljning. Vi rensade också bort ännu fler saker, sålde en del och körde många rundor till välgörenhetsloppisar. 
 
 
Under sommaren och hösten hann vi besöka Sälen några gånger, bl.a. på midsommar, men det var ändå "alldeles för lite tid där". Vi vandrade, cyklade och hyrde hund.
 
Hela sommaren gick vi också och väntade på ett hus som vi trodde var vårt drömhus, men det var det inte. Eller det kunde ha varit det, om vi hade varit beredda att lägga en massa tid på det. 
 
 
Under hösten kom min andra, tredje och fjärde bok, Viktors nya tröja, Att göra slut och Tova-Li och sommarlovet (se camillagunnarsson.com för mer info).
 
På hösten började maken på allvar söka jobb i Sälen, vi fick tag på en hyreslägenhet där och vi bestämde oss därmed för att verkligen försöka flytta till jul. Jag räknade med att få pendla till Mora eller Malung där det finns många lediga jobb att söka i min branch, men plötsligt dök ett passande jobb upp i Sälen. Som jag fick. Maken fick också jobb och började jobba i början av november. Då hade Matilda och jag precis kommit hem från en London-resa som var planerad sedan ett år tlllbaka (för att vi skulle se Harry Potter-teatern). London Zoo blev för övrigt en favorit även denna gång. Även i storstan verkar vi söka oss till naturen... 
 
 
 
 Vi kom hem en fredagkväll och morgonen därpå åkte vi upp för att se lägenheten för första gången- och installera maken och första flyttlasset. Då hade vi redan lagt ut huset till försäljning, inklusive stylat det. Helgen därpå var det dags för visning och en vecka senare var huset sålt. 
 
 
Vi började flyttprocessen på allvar och maken körde flyttlass efter flyttlass när han inte jobbade. Jag packade, "råddade" allt hemma och längtade till jul. Och jobbade, men var glad att kunna ta lite extra ledigt för att få ihop allt. Vi gjorde oss av med husvagnen.
 
22 december åkte jag och barnen upp tlll Sälen direkt efter deras skolavslutning och 23 december blev vi Sälen-bor "på pappret". Och hämtade ut våra första liftkort som "locals". Nästan exakt sju år efter att vi  besökte Sälen för första gången. Då trodde jag inte ens att jag kunde lära mig att åka skidor, och jag tyckte att friluftsliv verkade väldigt trist. Nu har vi alltså flyttat till Sälen för att skapa ett liv med mycket skidåkning och friluftsliv... 
 
(Bilder från mitt Instagramkonto aktivadagarcamilla).
 
 
FREEDOMtravel

Fantastiskt att ni drev igenom flytten - från dröm till verklighet! Har ni båda jobb där nu?

Svar: Ja det känns häftigt! Tänk att vi gjorde det! :) Jo vi har båda fått jobb, men jag har valt att börja först den 1 februari så vi hinner landa lite. Jag ska jobba på vårdcentralen några minuters promenad hemifrån, nästan helt osannolikt att ett sånt jobb skulle dyka upp... Var inställd på att få pendla 9 mil till Mora och försöka förhandla loss att delvis kunna jobba hemifrån. Maken jobbar "uppe på fjället" och har egentligen bara en säsonganställning än så länge, men vi tänker att det löser sig...
aktiva dagar & viktiga pauser

Lena - gott för själen

Vilken härlig resumé. Alltid kul att se tillbaka. Kul att ni gjorde slag i saken att flytta eftersom det är där ni trivs bäst!

Kram Lena

Svar: Ja det var ett händelserikt år kan man säga! Och nu undrar vi ju varför vi inte flyttat tidigare. Men allt har sin tid och vi var inte "där" då än, varken i tankarna eller praktiskt.Kram och kul att du tittar in! Sköt om dig!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress