I både samtal och intervjuer kring boken Superhjälte-mamman flyger in i väggen (och annars också) har jag refekterat kring vad det gör med oss att dagligen ta del av filtrerade "best-off"-flöden från andras liv på Instagram. Även om man med förnuftet vet att det bara är valda delar man får se så är det lätt att påverkas känslomässigt och tycka att ens eget liv är grått och trist i jämförelse. Mer ofiltrerat. Inte samma lyster, och livet innehåller ju så mycket mer än de där "best-off"-ögonblicken. 
 
När jag har pratat om detta har det dock gnagt i mig att mitt eget Instagram-flöde också består av en massa "best-off"-ögonblick. Det är ju liksom dom stunderna som är roligast att dela. 
 
Jag har dock bestämt mig för att försöka nyansera flödet mer. Lägga ut fler vanliga vardagsbiler. Men det är svårt! Bland annat för att jag gillar "estetiskt tilltalande" bilder. Och för att vissa saker är svåra att lägga ut som "ögonblicksbilder" eftersom det är svårt att kort beskriva en del saker utan att det känns konstigt och fel. Eller kanske mest naket och självutlämnande? Som när man är trött och flippar ur över en skitgrej som någon i familjen råkar göra eller säga och häver ur sig dumheter som man sedan får ångest över och bittert ångrar medan man tänker på hur värdelös man själv är. Sånt är inte så himla kul att skriva om. Så det kanske jag inte står ut med att göra. Och vad skulle man förresten lägga ut för bild? Snorpappren man snutit sig i medan tårarna rinner? Ofiltrerat och utan estetiska anslag? Det bär mig emot. Fast kanske skulle det vara bra för oss att få ta del av lite mer av det mörka. I lagom mängd. Jag tillbringar ju dagarna med att prata med människor om de jobbigare sakerna i deras liv. Som de ofta tror att de är ensamma om. Och de sakerna skulle antagligen vara lättare att bära om de visste att fler kämpar med samma eller andra saker. Ingens liv är ju alltid ljust och lätt. Fast det man kan tro det när man scrollar Instagram-flödet. 
  
Hur som. Inga snorpapper än, men lite mer blandat har det i alla fall börjat bli på @aktivadagar_och_viktigapauser.