Att passera Stensjön och komma ut i lugnet på vidderna bortom sjön. Att bara höra vindens sus, våra steg mot marken och mina egna tankar. Att stanna och njuta av matsäck och utsikt innan vi vandrar vidare. Att titta på kartan som jag köpte för flera år sedan medan vi drömde om att åka till Sälen mycket oftare än vi kunde. Att veta att vi nu kan återvända hit till fjället igen och igen, många, många gånger. För nu är detta vårt hemma. 
 
Blicka ut över landskapet och ner mot vårt hem.
 
Stensjön, perfekt utflyktsmål även för små som inte orkar gå så långt. Ja även för stora som inte orkar gå så långt. Under sommarsäsongen kan man dessutom ta liften upp (och ner), från den är det 1-1,5 km stig, spång och grus till Stensjön. Lättvandrat alltså.
 
 
 
 
 
 
 
 
"Hjärta Kläppen", Kläppen blev dock suddigt...
 
Sträckan vi gick, Gustavsbacken/Toppstugan/Snögubben förbi liftarna och Stensjön, längs Sälenringen och ner mot Hemfjällsstugan vid min tumme Sedan rakt upp mot mot pekfinger. Det finns flera olika alternativ man kan gå på detta fjäll så vi har en hel del mer att upptäcka! En vanlig startpunkt för turer i området är även Högfjället, parkeringen mittemot Gammelgården.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress