Rensar på bloggen och hittar detta citat som jag hittat någonstans: 
 
Tre indianer skulle medverka i ett konvent i Nordamerika. För att ta sig dit flög de för första gången i sina liv. När de väl landat och hämtat ut sitt bagage satte de sig ned och blev sittande på en bänk. 
Anordnaren av konventet som också var den som mötte upp dem på flygplatsen började bli otålig och ville komma vidare. Så jobbigt kan det inte ha varit att flyga tänkte han. Lite frustrerad frågade han indianerna vad de sysslade med genom att sitta stilla sådär på bänken…?
Till svar fick han: Vi inväntar våra själar!
Flygplanet hade transporterat deras kroppar så snabbt att deras själar inte hunnit med i samma takt.
 
Jag inser att det är det jag till stor del ägnat mig åt denna sommar. Vänta in min själ. Komma ikapp efter allt som hänt, med flytten, författandet och diverse yttre och inre förändringar. Det är en av anledningarna till att många av de utflykter och resmål vi hade på "vill-göra-agendan" i våras inte varit så lockande som de "borde" vara (och kommer att vara igen). Det är en av orsakerna till att min hjärna är långsammare och segare än den brukar. Det är därför jag har ovanligt mycket tålamod med att bara vara, och låta tiden gå. Det kanske ser ut som att jag inte gör så mycket, men jag har fullt upp med att vänta in min själ och lyssna på mig själv.
 
Dessutom behöver jag träna mig på att göra mer av det även till vardags.
 
Ibland behöver man ta det lugnt för att kunna känna om det är stabilt... och läge att bygga vidare eller inte...
 
 
PhotoJelly

Så vackert det låter... att vänta in sin själ!
Ha en fin dag!
Kram Photojelly

NORRSKEN EMMA

vackert! =)

ha en underbar dag
kram

Svar: Tack detsamma! :)
aktiva dagar & lugna stunder

Matilda

Så klokt och fint. Hoppas att du och själen kommer i takt på bådas villkor :)

Svar: Jadå :) Det är väl dock lite av ett tecken i tiden också att vara i otakt. Värst bara att man inte alltid märker det...
aktiva dagar & lugna stunder

Karin Härjegård

En av deltagarna på min skrivarkurs i somras sa på morgonen den första dagen: "Ni får ha överseende om jag verkar lite disträ. Min kropp är här, men jag väntar fortfarande in min själ. Den brukar komma lite efter när jag har rest en bit." Jag tror att själen kan komma lite efter då och då. Och jag tror det är viktigt att vänta in den.

Svar: Ja och ovanligt disträ är jag ju! Men det har alltså sin förklaring :)
aktiva dagar & lugna stunder

Nicole

Vilken fantastiskt härlig, inspirerande och värmespridande blogg jag hittat här! Så glad det gör mig. Fastnade lite extra länge vid just detta inlägg och blev så varm i bröstet. Även jag väntar just nu in min själ.

Tack för att du delar med dig av ert liv i fjällen - och för att du får mig att känna mig ännu tryggare i mitt beslut om att ta steget och själv lämna stadslivet för ett enklare liv närmare naturen, med ett lugnare tempo som innebär mer tid till det jag VERKLIGEN vill göra och till den plats där jag känner mig mer hemma än jag någonsin gjort någon annanstans, trots att jag aldrig bott där.


Svar: Wow, varmt tack! Och varmt lycka till med DIN resa! Kram!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress