Jag har de senaste veckorna noterat att mitt batteri laddar så dåligt. Mitt mentala batteri alltså. Det är som när man bara hinner ladda mobilen en kort stund. Och som när man använder den ute i kylan och den plötsligt slocknar fast man nyss hade laddning. Oförutsägbart. Svårberäkneligt. Lätt att tro att man har mer laddning än man har. Frustrerande när batteriet inte räcker till för det man vill göra.
 
Jag fattar ju att jag behöver vila och återhämtning. Jag fattar att det senaste året har varit extremt intensivt, och jag har väl inte haft så särskilt bra förmåga att skapa pauser för vila och återhämtning innan dess heller. Jag vilar gärna i aktivitet, men det räcker ju liksom inte. Det behövs nåt annat också. Lugn. Stillhet. Och jag är inte så bra på det. Jag är mera van att lägga i en växel till och kasta mig in i ännu något kul. Vilket på ett sätt ger energi, men också tar energi. Och så länge man är aktiv kanske man inte hinner känna att man är trött och att energikontot töms. 
 
Vad gör DU när du vilar?
Har DU lagom balans på energikontot?
 
 
FREEDOMtravel

Ojojoj vad jag känner igen mig i det där citatet! Jag tror oxå att vila och återhämtning är viktigt men jag är kass på det själv, så jag är nog inte rätt person att ge råd ... Hälsningar från Tallinn!

Svar: Ja och det är ju liksom så kul också att vara igång! Men som det sägs, många har haft himla kul på vägen "in i väggen" också. Påminns ofta om det på nya jobbet där stress och utmattning är vanliga sökorsaker...
aktiva dagar & viktiga pauser

Syster

Jag har svårt att vila hemma eftersom det finns tusen ogjorda saker som gör sig påminda. Men promenader är avkopplande och att avsluta arbetsveckan med ett yoga-pass är perfekt. Kanske yoga kunde vara nåt för dig?

Svar: Ja helt klart!
aktiva dagar & viktiga pauser

Matilda

Vad tråkigt att höra, men tur att du är klok och uppmärksam på dina signaler.
Det är svårt att hitta en bra balans. Numera försöker jag inte planera in alltför mycket just för att ha tid till att återhämta mig. Ibland innebär det att planera in lediga dagar efter intensiva perioder, andra tillfällen stå över något som skapar tidsstress redan innan det sker. Sovmornar vid behov, nedprioritering av städning och cykelturer för att tömma huvudet är andra strategier som funkar för mig.

Hoppas att det mentala batteriet laddar bättre snart.

Svar: Jodå det kommer att bli bättre! Men det är väl kanske en ständig utmaning det där med balans. Tack för bra tips!!!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress