Det är ett vedertaget begrepp i författarvärlden att man ibland måste "kill your darlings". Stryka rader man tycker mycket om. För att de inte passar in, eller inte tillför något, eller av annat skäl inte borde finns med i texten. Det svider, men det går över.
 
Nu när vi rensar mer än någonsin hemma (inför flytten till Sälen) inser jag att samma begrepp gäller när man rensar och gör sig av med saker. Eller försöker göra sig av med saker. 
 
En del saker är ju lätta att göra sig av med. Det är inget "sparkle" alls i dem. De gör mig inte glad. Kanske snarare nedtyngd. Det är lätt att säga hejdå. Men andra saker har jag svårare att göra mig av med. Det är inte det att jag egentligen vill ha dem kvar. De har gjort sitt och fyllt sin funktion. Men kanske bär de på många minnen, kanske är de ändå fina, kanske kostade de mycket pengar, kanske är det något annat som gör att jag har svårt att putta ut dem ur mitt liv. Och en del av de sakerna kanske jag behöver ha kvar. Men de flesta behöver jag faktiskt inte. Jag måste bara klara att ta steget. Säga hejdå. "Kill your darlings".
 
 
Gugge

Hej!
Tittar in för första gången och finner en trevlig och intressant blogg. Ha själv bott 14 år i Älvdalen och har dessutom mina rötter i Jokkmokk s jag tror mig veta att ni kommer att få ett härligt liv i fjällen!
Lycka till!

Svar: Hej! Roligt att du hittat hit! Ska kika in hos dig också! Ja jag tror det blir bra för oss i fjällen! Även om det blir nåt annat att ha vardagen där än "bara" ledighet. Men det är ju just det vi (också) vill ha. Tillgång till fjällen till vardags...
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress