Det är intressant att det verkar vara så självklart att man "ska" bo i hus, om man har råd att köpa ett (eller kanske rättare sagt har sådan ekonomi att man får låna pengar). Vi har ju nu sålt vårt fina hus för att flytta till Sälen, och vi har efter att ha letat hus där landat i att vi ska bo i en hyreslägenhet. Och detta är (numera) inte ett andrahandsval för oss.
 
Vi tror verkligen att detta är det rätta för oss nu. Inget underhåll att sköta, ingen gräsmatta att klippa, ingen snö att skotta... Men mer tid för att åka skidor, cykla, vandra, fota, skriva, se filmer tillsammans, bara vara...
 
Visst, det kan anses "korkat" att betala bort en massa pengar i hyra istället för att "betala till sig själv" som man tydligen gör när man bor i hus. Fast ärligt talat, vi har inte betalat så mycket till oss själva. Vår boendekostnad i huset har till stor del bestått av att vi betalat räntor samt diverse driftskostnader varav de senare ligger på 3000-4000 kr/månad vilket verkar vara en ganska vanlig prislapp på sånt. Så hur mycket man "betalar till sig själv" beror ju på hur mycket man amorterar- samt hur mycket huset stiger eller sjunker i värde. Och underhåll ska ju också adderas på prislappen per månad för ett hus. Inklusive hushållsmaskiner som går sönder då och då, särskilt om de är av modernare modell för de verkar ju vara programmerade för att gå sönder strax efter att garantitiden tagit slut.
 
Så ja, vi ska bo i en lägenhet. Inte bara till att börja med. Och vi ser fram emot det, och börjar tycka att det är ett billigt sätt att köpa sig tid. Och mera lugn. Och mindre stress. 
 
Lyssna förresten gärna på podden Andra sätt, t.ex. detta avsnitt om tid och tidsnöjdhet
Elin reser

Jag tycker att ni gör helt rätt!
Men folk har alltid så mycket bekymmer om man inte gör som man "ska". Själv sålde jag min lägenhet och drog iväg på en långresa, och nu bor jag lite här och där och tänker varken köpa eller hyra en ny. Jag sparar pengar och sen reser jag igen...på obestämd tid :)

Svar: Sant, många har ju ganska eller väldigt snäva ramar för vad man ska och inte ska göra... Ett liv med färre materiella ägodelar är också ett av målen på denna "resa" som flytten innebär... Gissar du landat i ett ganska lagom antal!?
aktiva dagar & viktiga pauser

Erik Sjöstedt

Gött! Mer tid till roligare aktiviteter låter som en kanonplan :) Bor ni nära backar, spår och sånt eller var ligger vanliga hyreslägenheter i Sälenkrokarna?

Svar: Lägenheten ligger i byn så det tar bara några minuter till närmaste backe/spår! Ser Lindvallen från ett av våra fönster.
aktiva dagar & viktiga pauser

Katta - Bucketlife.se

Jag tycker det låter klokt! Och varje boende har helt klart sin tid. I olika faser vill man olika saker och hyreslägenhet är jäkligt tidsbesparande! Tror det blir toppen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress