I fredags ringde mäklaren. Sista budet var lagt och vårt hus var därmed sålt. Ganska exakt två veckor tidigare satt Matilda och jag på flyget hem från London (en resa som var bokad sedan ett år tillbaka för att vi skulle se Harry-Potter-teatern...) och sedan dess har det rullat på i lite för intensivt tempo här. Och det rullade på intensivt veckorna före London-resan också, bland annat med att fixa i ordning huset inför mäklarfotograferingen.
 
Efter att nästan ha missat tåget hem från Arlanda den där fredagen för två veckor sedan kom vi hem till huset och dagen därpå vaknade vi till den dag då vi för första gången skulle få se vårt nya hem, en hyreslägenhet i Sälen. Med två fullpackade bilar åkte vi de tre timmarna dit, inspekterade lägenheten, slevade i oss Billys panpizza som lunch och sedan... skjutsade vi Anton till Tandådalens backar eftersom det gick rykten om att det fanns rails pch boxar att åka på där fast skidbackarna ännu inte var igång. Det kändes väldigt gott i hjärtat att se honom komma hem några timmar senare, skjutsad av en kompis och hans pappa. Hem. Hem till ett nytt hem. Hem till ett hem och ett liv vid ett fjäll. 
 
I övrigt var det fullt ös hela helgen med att installera oss så gott det gick i lägenheten eftersom maken sedan skulle börja bo där. På söndag kväll åkte jag och barnen motvilligt hem till huset och på måndag började maken sitt nya jobb på Skistar.
 
Under veckan började jag sedan förbereda för visningen av huset på lördagen, och på torsdagkväll kom maken hem tilll huset så vi kunde hjälpas åt på fredagen och halva lördagen. Och ändå blev det galet stressigt på slutet. När mäklaren kom strax innan visningen ramlade vi ut genom dörren som två trasor. På eftermiddagen hann vi möjligen vila lite, det är knappt att jag minns vad vi gjorde då. Sedan på söndag var det fullt ös till Ikea för att handla möbler till lägenheten som maken tog med sig dit medan vi andra åkte hem och laddade för nästa visning som blev på tisdagkväll, Budgivningen drog dock igång redan på måndagen och det blev en spännande sådan. Och så har det i övrigt varit vardagliga göromål som ska göras och ett jobb som ska skötas och barn som behöver prat-tid med närvarande förälder och energideklaration och annat praktiskt som ska fixas...
 
Men nu börjar vi se målet! Snart är vi alla på plats! Nu ska vi bara... packa resten och sälja lite mer grejer och... hinna vila lite... 
 
Matilda

Oj oj, det låter intensivt! Hoppas flytteriet blir snabbt avklarat och att ni kan få komma till rätta och lära känna ert nya liv i behagligt tempo :-)

Svar: Ja vi ser fram emot att "landa"! Framåt jul :)
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress