När man läser om folk som förändrat sitt liv genom att downshifta, flytta etc. så står det ofta att de "sålt nästan allt de äger". Jag är helt fascinerad. Inte över att de lyckats släppa taget om sina saker, men över att de lyckats SÄLJA så mycket!
 
Alltså jag har ju sålt mycket på Tradera, Blocket och loppis i mina dagar, men många saker är ju faktiskt svåra att sälja. Särskilt om man vill sälja mycket på en gång. Jag orkar inte lägga tid och energi på att släpa med ägodelar till en massa loppisar och sedan släpa hem det mesta igen. Och Tradera, Blocket och diverse köp-och säljgrupper går det ganka trögt på, tycker jag. Särskilt om man inte vill sälja till vilka dumpade priser som helst. Då kan man ju lika gärna skänka bort sakerna. Vilket jag gör med många saker. Hej välgörenhetsloppisen, här är jag igen!
 
Sandra

Haha vilken fantastisk reflektion! Jag verkligen avskyr att sälja saker på tradera och blocket. Den första sidan går bort för att jag aldrig orkar kolla upp hur mycket frakten kommer gå på och så står jag alltid där i slutändan och får pröjsa ur egen ficka för att skicka iväg prylarna och på blocket hänger ju så himla många skumma människor. Skönare att bara kunna skänka det!

Svar: Ja och dessutom känns det ju gott att göra en god gärning när man skänker. Någon får fynda, någon får något för pengarna som kommer in och någon får sysselsättning på loppisen...
Camilla

Vardagsmagi

Tradera är verkligen en värld för sig. Fascinerande. Och det blir så tydligt att vi har en konsumtionsreligion i Sverige. Gäller bara att orka sälja sakerna också... Det är en del pyssel. Föredrar helt klart att bara skänka sakerna. :)

Svar: Ja Tradera är verkligen fascinerande! Och helt fantastiskt ändå vilka möjligheter det finns för saker att byta ägare idag! Även om det också konsumeras alldeles för mycket eftersom det finns en sån enorm marknad för begagnat...
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress