Hur lyckas och orkar folk sälja "alla sina saker"?

När man läser om folk som förändrat sitt liv genom att downshifta, flytta etc. så står det ofta att de "sålt nästan allt de äger". Jag är helt fascinerad. Inte över att de lyckats släppa taget om sina saker, men över att de lyckats SÄLJA så mycket!
 
Alltså jag har ju sålt mycket på Tradera, Blocket och loppis i mina dagar, men många saker är ju faktiskt svåra att sälja. Särskilt om man vill sälja mycket på en gång. Jag orkar inte lägga tid och energi på att släpa med ägodelar till en massa loppisar och sedan släpa hem det mesta igen. Och Tradera, Blocket och diverse köp-och säljgrupper går det ganka trögt på, tycker jag. Särskilt om man inte vill sälja till vilka dumpade priser som helst. Då kan man ju lika gärna skänka bort sakerna. Vilket jag gör med många saker. Hej välgörenhetsloppisen, här är jag igen!

 
2

Framtidsplanering pågår

Det är lite tyst här men det snurrar desto mer i våra huvuden. Tankarna på att flytta norrut "nån gång i framtiden" är högst aktuella eftersom det har dykt upp hus som skulle kunna passa oss och jobb vi skulle kunna söka. Och sökt.
 
Det ter ju sig ganska osannolikt att allt så småningom skulle klaffa exakt samtidigt den dagen vi känner att "det är dags att flytta", så det känns som att vi behöver hålla span på vissa saker redan nu- och hålla dörren öppen ifall chanser dyker upp. Det är ju liksom inget litet projekt att (eventuellt) flytta en hel familj. 
 
Vi får se hur det går och hur det blir, men att gå på husvisning och stiga på bussen vid denna skylt efter en anställningsintervju känns ändå som steg på vägen... Hur det än blir med just det huset och det jobbet...
 


 
 
1

Rädda nattågen!

Jag åker gärna tåg när jag ska någonstans. Men ibland är det svårt att göra det. För att det t.ex. inte går några tåg. Eller är för krångligt att boka. Eller för dyrt att resa med tåg.
 
Jag tycker att det borde bli lättare att åka tåg. Lättare att jämföra priser, som man kan göra med flygresor. Lättare att boka. Och jag tycker att det borde vara billigare att resa med tåg. Mer "nudging" för tågresande, tack. Jag hoppas att det går framåt på området. 
 
Tyvärr går det även bakåt. Man lägger t.ex. ner nattåg här och var. DN skrev nyligen en artikel om det och STF, Svenska Tursistföreningen, har startat en namninsamling för att försöka påverka tågtrafiken till norra Sverige.
 
Har du skrivit på? Om inte, har du några sekunder över för att försöka påverka framtiden? Klicka isåfall här!
 


 
1