Som jag skrev för ett tag sedan så börjar jag, som älskar att hitta perfekta förvaringslösningar, känna mig lite "förvaringstrött". Det kan liksom inte vara meningen att man ska ha  saker bara för att... förvara dem?
 
 
När vi kommer hem från husvagnen ställer vi oss ofta frågande till att vi har en massa kvadratmetrar i vårt hus som vi främst använder till att förvara saker som vi inte använder. Vi "bor och rör oss" primärt i vardagsrummet och köket. Och klarar oss fint med utrymmet i husvagn och förstuga när vi är där.
 
För ett tag sedan åt jag lunch med en kompis som nyligen läst Marie Kondos bok "Konsten att städa". Den hade förändrat hennes liv. Hon och hennes man hade rensat ut en massa hemma efter att de läst boken, och när de överflödiga sakerna flyttade ut så flyttade ny energi in. Hon hade boken med sig i väskan och jag sträckläste den dagen efter. Och insåg att fast jag redan rensat mycket så är jag inte alls i mål. 
 
Tack vare boken har jag dock lärt mig lite nya tekniker och tankesätt. Jag tycker du ska läsa den om du är nyfiken på att göra samma resa, men det JAG fått med mig är bland annat:
 
Att plocka fram ALLT som tillhör en viss kategori (t.ex. kläder) när man ska rensa och sedan ställa tillbaka ENBART det som man verkligen vill ha. Det som verkligen gör en glad när man ser det eller håller i det. "Does it sparkle" är en bra fråga att ställa sig om man tvekar. 
 
(I vanliga fall tipsar jag om böcker på min andra blogg, KlokBokTok
 
 
 
elisabeth

Självklart skall jag läsa denna bok - Queen Rensa och Röja är jag.. Älskar att rensa och helst sälja ngt som jag inte behöver. Att få pengar för ngt är det bästa som tar plats hemma.

Jag återkommer när jag läst boken.

KRAM

Svar: Toppen! Och berätta gärna vad du tycker och hur det går sedan! Kram!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress