Sommarskidåkning på glaciären Folgefonna i Norge. Det inledde vi sommarsemestern med 2013 och sedan dess har vi längtat tillbaka. Resan lämnade dock spår i vår vardag, bland annat var det där och då på glaciären som jag fick idén till den blogg du nu läser. Och bloggandet har ju lett till mycket annat som vi annars inte hade kommit på eller kommit iväg på.
 
Att vi kom iväg på en Norge-resa denna sommar kan vi dock tacka Anton (och freeride.se) för. Anton vann nämligen en vecka på What Camps Folgefonna-läger i en tävling som freeride hade- och eftersom han ändå skulle dit tyckte vi att vi kunde skjutsa och hämta honom. Och vara kvar däremellan. Och kanske göra nåt annat också, när vi ändå åker till Norge. Så kan det gå till när vi planerar våra semesterar...
 
Idag var första dagen på glaciären denna gång. Vädret växlade mellan regn, moln, dimma och lite sol. Men regn stoppar inte sanna entusiaster. Jag är, som så ofta, grymt imponerad av den livsstil många lever för att komma åt att åka på snö. På campingen (som ligger på en bondgård) där vi bor är det t.ex. flera som bor i tält fast regnet vräker. De som är i den här branchen verkar liksom inte ha utvecklat den där "regnväder är dåligt väder"-mentaliteten som många får när de lämnar barndomen. 
  
Tack Anton för att vi får hänga med i kulisserna!
 
 
"Men Matilda då?" frågar många. "Är hon nöjd att hänga med?"
Ja tack och lov är hon det. Hon gillar också snö, skidor och utomhusliv.
Och har nu upptäckt naturfotograferandets charm.
 
 
 
 
 
Anton drar mot parken... Fast... Var är den???
 
 
Dimman har lättat. En stund. 
 
Son och far.
 
Jag.  
 
Mycket har hänt och mycket snö har passerat under mina och våra fötter sedan jag och vi var här sist. 
 
 
 
Vägen ner.
 
 
(Fler inlägg från denna Norge-resa och andra hittar du i bloggens Norge-kategori)
Ann-Charlotte

Norge är så fint! Och vädret är så lynnigt! När jag var på sommarskidåkning i Stryn såg jag knappt handen framför mig i dimman. Regnade gjorde det oxå ... Ironiskt när vi kört så långt. Men det var ett roligt äventyr - en roadtrip med fyra tjejer i min Jetta. Många år sedan nu ... Vackra bilder!

Svar: Ja vädret är verkligen lynnigt! Idag har det varierat mellan sol, regn och storm... :) Får se vad morgondagen bjuder på...
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress