Vårt husvagnsliv har ju förändrats sedan vi skaffade vår första husvagn. Då skulle vi egentligen inte alls ha nån husvagn, men blev inspirerade av några kompisar som hade köpt en enkel billig husvagn för att "prova på". Vi köpte också en "prova-på-vagn" och använde den mest för att göra helgutflykter av sånt som annars hade varit endags-aktiviteter. Då var vi fortfarande i "sommarlands- strand- och djurparksfasen" och vi bodde alltid på campingplatser när vi hade husvagnen med oss. 
 
Numera bor vi så sällan som möjligt på campingplatser (utom på vintern då vi står uppställda för säsong). Sommartid är campingplatser mer ett måste för att kunna duscha och fylla och tömma vatten och annat nån gång ibland- och helst löser vi det på andra sätt om det går. Ställplatser skulle ju verkligen passa oss- men husvagnar är sällan tillåtna på sådana. Att fricampa har dock blivit lättare eftersom vi numera styr till mera öde trakter, typ till fjällen. Skidanläggningar står t.ex. ofta ganska tomma sommartid, med stora parkeringar där man kan ställa sig över natten med sin husvagn eller husbil. Ganska ofta får man sällskap av nån likasinnad. 
 
Husvagnen är numera primärt ett "basläger" för att kunna göra aktiva saker utomhus. Vi gillar verkligen att kunna ha med oss tak över huvudet och möjlighet att laga mat. 
 
Ibland konstaterar vi dock att det finns nackdelar med att ha husvagn. Som när fyra personer kommer in efter ett skyfall och man ska försöka torka allas kläder och skor, och kanske nån sorts utrustning. Som häromdagen i Sälen då tre av oss var ute och cyklade downhill och en vandrade på fjället när himlen plötsligt öppnade sig. Då vill man hem... Skulle man ha ett förtält skulle det ju dock gå att torka kläder där, men vi vill inte ha det eftersom vi är så pass mobila när vi reser med husvagnen. På vintern är ju dock förstugan guld värd. 
 
Man kan ju även konstatera att det är svårt att hitta en husvagn som passar för alla ens behov. Eftersom vi står säsong på vintern behöver vi ha en husvagn som klarar kyla och där vi har skapligt med utrymme. Vid andra tillfällen, som när vi reser på Norges slingrande backiga väger, skulle vi dock vija ha en smalare, smidigare och lättare vagn. Ibland skulle vi vilja ha en husvagn där man kan lasta in cyklarna i husvagnen- men då skulle ju annan förvaringsyta försvinna och var ska vi då förvara andra saker vi behöver för  minst två veckors resa? 
 
FREEDOMtravel

Jag har märkt att husvagnar ofta är förbjudna på ställplatser, men jag har inte riktigt förstått varför?

Svar: Det undrar jag också. Eller det kanske är för att de tar mer plats, men ändå. Såg förresten att jag inte skrivit klart inlägget riktigt. Oj! Ska fixa det nu.. :)
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress