Igår tittade vi på 10 år gamla filmer. Barnen var alltså runt tre år på filmerna. Alltid kul med tillbakablickar, och roligt att se filmerna tillsammans med barnen! Lite synd bara att vi inte filmade mer vardagssituationer. Det är lite för mycket kalas, julafton och semester på filmerna och lite för lite "vanlig vardag". 
 
Något jag därmemot inte saknar är tiden då leksaksindustrin försökte komma åt mina pengar genom mina barns önskningar och bedjande ögon. (Ett fenomen jag skrivit om i tidigare inlägg). Det värsta är dessutom att mycket av leksakerna var rena skräpet, och jag har ingen anledning att tro att det ser annorlunda ut i leksaksutbudet idag. Många av de leksaker jag ser på filmerna från när barnen var små minns jag knappt att de använde, Det är möjligt att de spreds ut på golvet (av barnen) och flyttades runt (av mig när jag städade). Däremot minns jag hur flera av dem gick sönder, hur vi försökte laga en del av dem och att vi fick kasta alltför många. Några saker har vandrat vidare till nya ägare, men jag undrar om de fortfarande går att använda.
 
Ok, nu ska jag inte var för kategorisk, en del leksaker var och är hållbara. Men alldeles för få. Och de flesta var och är för dyra med tanke på kvalitet och PPA, Pris Per Användningstillfälle. 
 
Så jävla sjukt, rent ut sagt. 
 
Och en till sak som ter sig helt sjuk nu i efterhand: på filmerna figurerade bland annat en leksaksdammsugare och en leksakstvättmaskin. Va!? Varför var barnen inte med när vi dammsög och tvättade PÅ RIKTIGT istället?
 
Jag tänker ännu en gång på att vi missat att ta tillvara en hel massa situationer där barnen och vi hade kunnat göra saker tillsammans. Kanske för att vi vuxna var så stressade eller trötta för att vi var tvungna att jobba mycket för att köpa en massa onödiga saker som knappt användes eller som snabbt gick sönder. 
 
Men gjorda val är gjorda, idag har vi andra val att göra. De påverkas dock av gårdagens val.  Dock är det lätt att dras med i den tid man lever i och i den anda som råder. 
Karin

Hej! Vilken fin blogg du har, intressant innehåll och snygg layout! Skall läsa mer snart, är också intresserad av friluftsliv, natur och miljö. Såg att du var intresserad av fastighetsmäklartips. Jag har skrivit lite om det här efter 16 år i yrket.

http://vackertnaturligt.se/att-vara-fastighetsmaklare/din-van-fastighetsmaklaren-svarar/

Hälsn
Karin

Svar: Tack, och tack detsamma, kikade in hos dig också! Tack för tipset om mäklar-info också! Vet du om man kan följa din blogg genom bloglovin, hittade den inte där? Brukar samla alla jag följer där :)
Camilla

Händelsevis

Jag tänker också på det där, särskilt nu på semestern, när barnet vill köpa något och jag undrar hur mkt lekt saken kommer bli i förhållande till vad den kostar och hur länge den håller. Lätt att man säger ja ännu mer på semestern när man bara vill att alla ska vara glada och nöjda samt att leksakstillgången inte är så stor på hotellen vi bor...
Jag hoppas ju inte att alla leksaker bara ska kastas för de är trasiga utan vandra vidare till nästa lilla barn, kusiner och vänners barn, men nog är det som du säger, mycket blir bara skräp!

Svar: Mina barn har ju nu (tack och lov) passerat leksaksåren och det är ju lätt att sitta här och vara efterklok... samtidigt som man vet hur lätt det var att "köpa sig ur en situation". Sedan tog det väl dessutom ett tag innan man fattade hur mycket som var "skit". Är just nu så trött på att så mycket är av så dålig kvalitet på många områden...
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress