Jag har aldrig ägnat Hemnet någon större uppmärksamhet. Det var väl knappt att det fanns när jag flyttade sist, och det var dessutom självklart var jag och maken skulle bo eftersom han redan hade ett hus på en väldigt fint tomt. Huset var däremot inte så fint men vi byggde ett nytt. 
 
Jag har ju sett en del vänner, bekanta och kollegor fastna i Hemnet-träsket genom åren, men jag har liksom inte riktigt fattat grejen. Eller insett vidden av det. Inte förrän i vintras. Då "skulle jag bara kolla" vad det fanns för hus till salu i Sälen-trakten. Ifall vi skulle sälja husvagnen och köpa ett hus istället. Ett hus som till att börja med skulle kunna fungera som ett fritidshus men som så småningom skulle kunna bli vårt permanenta boende.
 
Sedan gick det fort. Plötsligt hade jag inrett flera hus- i tankarna. Möblerat och hängt gardiner. Funderat på förvaring, planlösningar, möjligheter och omöjligheter. Avverkat några husvisningar. Råkat skaffa ett lånelöfte i förbifarten. Investerat drömmar och energi- och återkallat dem när det inte blivit någon affär. För att sedan börja om hela proceduren med ett nytt objekt. Så kan det gå när man "bara ska titta". Hemnet-appen är numera en av mina absolut mest använda appar. Och jag har redan börjat undra hur länge man orkar leta.
 
Genom åren har jag förundrats över en del bekantas husköp. Efter flera års husletande har de plötsligt slagit till på ett hus som inte alls verkar passa dem eller vara vad de är ute efter. Men nu börjar jag ana vad som ligger bakom detta till synes märkliga betende. Till slut står man kanske inte ut längre? Man kanske slår till på ett hus bara för att slippa att ännu en gång investera energi och känslor i ett objekt som man sedan inte köper? Man kanske inte orkar ta ner gardinerna- i tankarna- en enda gång till?
 
Samtidigt undrar jag hur det blir OM vi köper ett hus. Kommer jag då att kunna låta bli att fortsätta titta in på Hemnet? Eller kommer jag att fortsätta hålla koll, och småningom få anledning att förfasa mig över att ett bättre hus än det vi har köpt kommit ut på marknaden? Ett hus där jag hellre hade hängt mina gardiner? 
 
 
 Att vara otålig är inte till någon fördel när man är i Hemnet-branchen...
 
Minimalisterna

Angående dina sista frågor. Du vet väl att det är hemnet-förbud minst ett år efter att ha köpt ett objekt? ;) Du måste dock deleta appen och kan behöva spärra sidan i webbrowsern så du inte råkar gå in av gammal vana. Men som sagt, hemnet-förbud råder, minst under ett år, helst tills det är dags att av någon anledning flytta! :)


Svar: Haha, ja det låter som att det kan rädda den mentala hälsan att ha Hemnet-förbud ett bra tag efter ett köp! Och jag kan lätt föreställa mig risken för att trilla dit igen och råka klicka in på appen eller sidan... Det har ju nästan blivit en naturlig reflex... :)
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress