Vi var nyligen på husvisning. Ett fantastiskt sekelskifteshus med stor potential som väckte mycket "här-vill-vi-bo-och-detta-hus-vill-vi-vårda-och-ta-hand-om-känsla". Inte bara för att det fanns ett rum under trappan, i bästa Harry Potter-style. Där både slalompjäxor och friluftskläder hade fått plats. (Matildas favorit Harry Potter bodde ju i ett rum under trappan hos sin elaka kusin innan han kom till Hogwarts trollkarlsskola). Huset hade även annat vi skulle vilja ha, som trägolv, kakelugnar, kattvindar, vackra fönster, rum med högt i tak, en mysig bagarstuga och ett fint gammalt uthus. 
 
Men det fanns några nackdelar, bland annat den kostnad och den tid det skulle ta att åtgärda förfallet. Vore ju trist om vi flyttade till fjällen och sedan inte hade tid att njuta av dem. Slalompjäxorna är ju inte till någon glädje medan de står parkerade under trappan. Och cyklarna har vi inte skaffat för att låta dem vila i ett vackert uthus. Så vi tog farväl av även detta hus. 
 
Och jag funderar igen på om lägenhet kanske ändå skulle vara det bästa för oss.
elisabeth

det är många fördelar och nackdelar som måste ställas mot varandra när det är som ni gör går och funderar på ny bostad, förstår dig helt ..
Tänk en gång till och sen kanske ni kommer fram till ett svar som passar alla i familjen.
KRAM

Svar: Sant. Och det är ju skönt att slippa flytta fler gånger än nödvändigt... Eller framförallt skönt slippa köpa nåt man ångrar att man köpte...
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress