Att ta tag i en massa tråk-saker har varit ett av vårens och sommarens teman för oss. Bland annat har vi storstädat och rensat i källare och garage samt i barnens rum och ett rum till. Och så har vi fixat till ett och annat på huset som blivit ogjort eller halvgjort tidigare. 
 
Under tiden har annat prioriterats ner eller bort och när jag tittar på andras foton från fjälltoppar och sommar-vandringar känns det lite trist att sitta hemma med dammtussar i håret och färgstänk på byxorna. Som jag konstaterat i andra inlägg på senare tid, jag är inte riktigt den jag vill vara (eller bli) nu. Men å andra sidan känns det som att en del saker behöver fixas till "på vägen dit". Att rensa och göra sig av med saker innebär även en slags inre resa för mig.
 
Vi kom iallafall till Sälen och Norge under semestern, och när vi åkte hem från Norge bestämde vi att vi skulle cykla eller göra något annat fysiskt utomhus varje dag under resten av semestern. Det lyckades vi dock inte riktigt leva upp till. För när vi sedan lyckades få lite "flow" bland loppislådor, sopsäckar och målarpenslar så var det så svårt att avbryta. Det kan nämligen ta lång tid innan man är inne i "flow" igen efter en paus. Så man vågar knappt pausa när man väl är igång...
 
De projekt vi hållit på med tar dessutom rätt mycket energi, även om det sedan GER energi att ha det gjort. Men ibland sjunker man bara apatisk ner i soffan efter en intensiv "rensa i röran på resan mot framtiden"-dag.
 
Men snart är projekten klara! 
 
Hoppas att hösten kommer att innebära mindre projekt och mer tid ute!?
 
Petra Bergkvist

Åh min vän, du vet hur lätt det är få känslan av att alla andra gör allt man själv vill! Du kommer frigöra en hel del tid och energi genom att rensa och göra klart saker hemma. Efter vår nyss gjorda utflykt känner jag lust att ta tag i mer här hemma för att slippa ödsla tid på städa, städa, städa och istället kunna göra det jag vill. Vägen dit känns lite lång bara...jag behöver lite pepp, så vi måste ses snart! :)

Svar: Ja- och visst är det fascinerande vad man kan bli sugen på att rensa vidare hemma när man varit borta!?! Tror det är bra växla! Hör av mig om tid :)
Camilla

Elin

haha - här hemma sa vi precis att jag nog hade drabbats av Hösten, rensarjaget drog igång fullt ut och plötsligt var det så skönt att ha fått några hemmadagar extra (vår bil är på verkstad så en planerad tur har blivit kortare än tänkt) då jag hunnit rensa både i skafferiet, bland pysselsakerna och en av barnens garderob... Nu laddar vi för en härlig höst med tid ute :-)

Svar: Efter att varit ledig eller borta drabbas jag ofta av "rensar-iver". Skönt! Och skönt varva rensandet med ute-aktiviteter och utflykter. Det ena ger liksom energi till det andra...
Camilla

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress