I måndags drog Anton och jag igång turf- och cykelsäsongen och i tisdags hängde resten av familjen med. Det har dock sin charm att vara "bara två" med ett av barnen också, det blir helt andra samtal och helt annan tid tillsammans än när vi är alla fyra. 
 
 
 
Om du inte vet vad Turf är så rekommenderar jag att du testar! Som Anton säger, varning dock för att det kan vara lite beroendeframkallande... 
 
Turf är ett sorts spel som man spelar genom att ladda ner en app och sedan bege sig ut på gatorna och "ta zoner". Det finns alltså zoner här och var som man kan "ta", och man får poäng för att ta dem och poäng för den tid man sedan har dem "i sin ägo". För någon annan kan alltså komma och ta, eller ta tillbaka, zonerna! Och då vill man själv ta dem igen!
 
Här i stan finns det en "stormästare" som har massor med zoner och poäng- och igår var vi honom på spåren! Vi tror att vi kanske såg honom "live", men vi är inte säkra. Vi är också nyfikna på en annan turfare som brukar ha många zoner, men som just nu verkar mer inaktiv. (Man ser alltså i appen om någon annan turfare är "in action" i närheten).
 
Jakten både på zoner och andra turfare gör att man hela tiden har mål med cykelturen och promenaden och det blir lätt skratt åt turf-relaterade internskämt, som det vi hade i tisdags om att göra en action-parodi med temat "Det finns bara plats för en turfare här i stan. Kanske två". ("Kanske två" är ett ofta använt begrepp här hemma, inspirerat av Robert Gustavsson lilla film om "actionsporten Walling" (finns på youtube).
 
Jag hade glömt hur sköna även mulna vårkvällar är! 
 
 
Foton tagna med mobilen.
Sofia

Turf låter spännande och som något som verkligen uppmuntrar till motion! Och så fick jag känslan av att jag borde uppdatera min telefon, till en med något bättre kamera..!

Svar: Haha, fast det blir inte alltid så här bra med mobilen!
aktiva dagar & viktiga pauser

Matilda

Jepp, sjukt beroendeframkallande!
Måste fixa punkan på cykeln, det börjar bli omöjligt att gåturfa nu när alla cykelturfare vaknat ur vinterdvalan.

Svar: Ja det fylls på med turfare nu! Ett säkert vårtecken!?
aktiva dagar & viktiga pauser

elisabeth

TURF det var ngt nytt för mig, att cykla älskar jag, jag och min MTB, vi är bästa vänner.

Måste kolla TURF

ha det bra

Svar: Ja Turf är värt att testa, perfekt at kombinera med cykling också! Ha det fint!
aktiva dagar & viktiga pauser

elisabeth

vilken APP använder ni er av ? Jag hade svårt att hitta..

återkom:)

Svar: Den heter TURF, kommer som första när jag söker i app store, har iPhone :)
aktiva dagar & viktiga pauser

Viveca

Tack för tipset! Nu turfar sonen för fullt! :)

Svar: Roligt! Tack själv, alltid kul med kommentarer!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress