Vi har besökt Astrid Lindgrens värld några gånger med barnen men vi har inte haft en tanke på att besöka Astrid Lindgrens Näs, d.v.s. Astrids barndomshem, inne i Vimmerby.
 
Nu har jag varit där några gånger tack vare att skrivkursen jag går har sina träffar där.
 
Igår fick vi gå en guidad tur och då även komma in i själva huset där Astrid  växte upp. Vi fick också höra om hur flera av de saker hon skrivit om i sina böcker kommit till. Jag hade verkligen inte fattat HUR mycket som baserar sig på händelser ur hennes liv. Och jag hade inte koll på den fantastiska kärlekssagan mellan hennes föräldrar. Inte heller visste jag hur mycket föräldrarna vågade "gå sin egen väg" i sin uppfostran av barnen och t.ex. ge barnen mycket mer frihet än vad som var vanligt på den tiden. Jag blev så rörd och berörd så jag fick torka bort en tår eller två.
 
Huset är privatägt och man får inte fota inne. Den vackra miljön och andan som vilar över miljön barndomshemmet, prästgården, trädgården och besökscentret låter sig inte heller fångas på bild. Vissa saker bör upplevas. 
 
 

 
Patrik

Vad intressant, måste verkligen besöka Astrid Lindgrens barndomshem. Skall bo i en stuga i närheten av Vimmerby till semestern:)

Svar: Ja det är verkligen värt ett besök!
aktiva dagar & viktiga pauser

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress