Är det svårt att lära sig hantera en Mac dator?

Det är en fråga som snurrat i mina tankar av och till under den senaste tiden.
 
Jag gilllar egentligen inte att handla tekniska prylar men min gamla dator har sedan en tid tillbaka visat tydliga tecken på att snart krascha. Den piper och stänger av sig i kritiska lägen och uppvisar diverse andra  samarbetssvårigheter. Med viss vånda har jag således börjat se mig om efter en ny kompis. Som helst ska vara så liten att den är smidig att ta med sig- men den ska ändå ha en bra skärm så man kan redigera bilder på den utan att famla i blindo. Efter ett antal rundor med resarch landade jag till slut framför en Apple-dator. Men skulle jag klara av att byta system, jag som är van vid Windows sedan många år tillbaka?
 
Nu vet jag svaret. Det gick bra. Det går bra. Nu är jag visserigen lite van med äppel-systemet eftersom jag sedan tidigare har en iphone- men ändå! Jag fattar att folk säger att de aldrig vill byta tillbaka. Systemet känns logiskt och jag gillar verkligen att ha samma "appar och system" i både telefonen och datorn! 
 
En extra rolig grej är att jag kunnat köpa datorn för pengar jag skrivit mig till. Nu hoppas jag att den ska vara en bra samarbetspartner i det fortsatta skrivandet... :)
 
3
Husvagnsfamiljen

O vad roligt att du skriver så. VILL oxå ha ett äpple men är oxå lite orolig för hur jag skall kunna hantera den, då jag har mitt kunnande inom pcn.

FREEDOMtravel

Oj, nu blir jag imponerad av dig! Jag köpte en Mac efter många år med PC. Jag fattade ingenting... Jag svor och förbannade den nya datorn dyrt och heligt och till slut sålde jag min nya Mac på Blocket (stor ekonomisk förlust!) Jag begrep verklige nada. Jag har ca 10 000 foton som jag sorterat i olika album (mycket jobb - men jag hittar perfekt). Så fort jag laddade in bilderna i Macen sorterade den om dem - på helt andra sätt!!! Jag fick panik, försökte allt... Hade ingen att fråga... Sen blev det som det blev. Har en Acer nu. Älskar den. :)

Svar: Oj, ja jag har inte fört över alla mina gamla bilder än så jag kanske hinner krisa framöver... :)
aktiva dagar

Anna-Maria

Hej! Jag är digitalt ganska trög. Köpte en Mac för fyra år sen och kommer aldrig återgå till pc. När du lär dig med den så kommer du älska den.

Svar: Ja det har gått över förväntan! Dessutom kan man ju googla saker man inte fattar :) Jag är nöjd att jag vågade byta!
aktiva dagar