Att vilja ha nöjda kunder även efter köp

Något som verkligen förvånar mig (oss) är att vissa företag inte är mer rädda om sina kunder även EFTER ett köp. Det är ju EFTER köpet folk snackar mest!? Om hur nöjda eller missnöjda de är. Medan man spekulerar på nåt eller skriver på pappren är det ju liksom inte så mycket att snacka om. Klart man kan vara nöjd med en trevlig försäljare  eller tro att en produkt är bra- men det är ju när man köpt och testat varan som man vet. Och snackar. Live och i sociala medier. 
 
Ett exempel ur vår vardag:  För några år sedan köpte vi en KIA och var väldigt nöjda med köpet och bilen. Men det fanns några fel på den, framförallt ett som vi förstod skulle leda till rost. Men det var väl inga problem att få det fixat på garantin- trodde vi. 

Första gången bilen var inlämnad för åtgärd visade det sig att de inte ens tittat på felet. De hade tydligen blandat ihop vår bil med nån annan bil. Eller nåt. Så de hade tittat på helt andra saker. Efter det har bilen varit inlämnad ett antal gånger (vi har tappat räkningen) och till slut en dag så tröttnade vi. Egentligen inte på bilen, men på bemötandet. Eller ska man snarare kalla det brist på bemötande när man inte gör det man ska och inte hör av sig som utlovat? Gång på gång. På flera nivåer.
 
Nu har vi bytt bil. Och leasar den istället för att äga den. 
 
Och så har vi gett oss in i klagomåls-branchen i ett annat ärende istället. Återstår att se hur det företaget ser på detta med nöjda kunder efter köp.

To be continued... 
1
Husvagnsfamiljen

Så sant så sant. Vi har oxå en sådan erfarenhet bakom oss och jag funderar fortfarande om jag vågar lägga ut det på hemsidan. Jag tycker vi behöver prata mer om hur vi blir behandlade eller inte behandlade efter köp, för det är då det ör viktigt men man är orolig för hur det kommer att slå tillbaka på en. Kia har vi haft ett par stycken och alltid varit nöjda men vi valde en mindre bil sist och då övergav vi Kia. Lycka till med det som pågår.

Svar: Ja och jag drar mig i det längsta för att skriva negativa saker om t.ex. företag på bloggen men ibland passeras de gränserna... Men då anser jag att företaget verkligen haft sina chanser att rätta till det hela först. Dessutom är det ju ibland rena härskartekniker som används i bemötandet. Som att inte svara, eller förminska en genom att t.ex. konstatera att man "aldrig haft nån annan kund som haft det problemet". Nähä, men kanske ännu större anledning att tro att det är nåt fel på den HÄR produkten då, och åtgärda den!? Garantier är ju inte mycket värda om man inte ÅTGÄRDAR det som bör åtgärdas inom garantin...
aktiva dagar