Att vilja ha nöjda kunder även efter köp

Något som verkligen förvånar mig (oss) är att vissa företag inte är mer rädda om sina kunder även EFTER ett köp. Det är ju EFTER köpet folk snackar mest!? Om hur nöjda eller missnöjda de är. Medan man spekulerar på nåt eller skriver på pappren är det ju liksom inte så mycket att snacka om. Klart man kan vara nöjd med en trevlig försäljare  eller tro att en produkt är bra- men det är ju när man köpt och testat varan som man vet. Och snackar. Live och i sociala medier. 
 
Ett exempel ur vår vardag:  För några år sedan köpte vi en KIA och var väldigt nöjda med köpet och bilen. Men det fanns några fel på den, framförallt ett som vi förstod skulle leda till rost. Men det var väl inga problem att få det fixat på garantin- trodde vi. 

Första gången bilen var inlämnad för åtgärd visade det sig att de inte ens tittat på felet. De hade tydligen blandat ihop vår bil med nån annan bil. Eller nåt. Så de hade tittat på helt andra saker. Efter det har bilen varit inlämnad ett antal gånger (vi har tappat räkningen) och till slut en dag så tröttnade vi. Egentligen inte på bilen, men på bemötandet. Eller ska man snarare kalla det brist på bemötande när man inte gör det man ska och inte hör av sig som utlovat? Gång på gång. På flera nivåer.
 
Nu har vi bytt bil. Och leasar den istället för att äga den. 
 
Och så har vi gett oss in i klagomåls-branchen i ett annat ärende istället. Återstår att se hur det företaget ser på detta med nöjda kunder efter köp.

To be continued... 
1

Bokat! Harry Potter and The Cursed Child på teater i London

Fansen har länge väntat på en fortsättning på Harry Potter och nu är den på gång! 30 juli är det premiär på pjäsen Harry Potter and The Cursed Child på Palace Theatre i London. Idag släpptes biljetterna till pjäsen för de som anmält sig för förköp. Det hade vi förstås gjort.
 
När jag tilldelades min "kö-plats" hade jag ca 20.000 personer framför mig och okänt antal bakom mig i kön. I gott sällskap vid varsin datorskärm alltså... Enligt uppgifter i media ska vi ha varit ca 120.000... När jag efter några timmars väntan kom fram till själva bokningen krånglade systemet för mig, liksom för många andra under dagen. Ett visst kaos verkar ha präglat det hela... Men efter ytterligare några försök och sammanbrott har jag nu lyckats boka bijetter till Matilda och mig till höstlovet 2016! Yes! 
 
 
 

En vanlig promenad...

...eller mini-vandring idag.
 
En del dagar är man extra tacksam över att ha det vanliga.
Komma hem till det vanliga.
Göra det vanliga.
Just nu är det såna dagar.
 
 
 
 
1