Första advent är på ingång och i många affärer har julpynten redan varit på plats i flera veckor. 
 
Jag kan inte låta bli att undra vem som köper alla dessa julpynt?
De flesta som bott ett tag i sitt boende har väl redan en hel del pynt?
De som nyligen flyttat till ett eget boende kan ju behöva en del, om de inte tar med sig av sina föräldrars eventuella överflöd, men kan det handla om så här stora mängder?
Eller finns det väldigt många som behöver nya pynt- i år igen?
Vad beror det på i så fall? Att de gamla gått sönder? Vad är det isåfall för skit som säljs och köps?
Eller vill man bara ha lite variation? Får man bara lite akut behov av en ny ljusstake när man ser en ny snygg modell?
 
Ja det är klart att vi behöver ljus. Men köper man för mycket hjälper man glatt till med att "elda upp framtiden" medan man sitter där och myser. (Överdriven konsumton+ett klimat som inte innebär katastrof=går inte ihop)
 

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna,
det är mörkt nu, men det blir ljusare igen.
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på.
Tänd ett ljus för jordens barn.

Ur Tänd ett ljus, skriven av Niklas Strömstedt och Lasse Lindbom.

 
 
 
Husvagnsfamiljen

Det undrar jag oxå. Jag går där i affären, tänker, skall jag köpa något i år, det och det se ju så fint ut men så tänker jag på att jag brukar få psykutbrott när allt skall upp och ner. Nä då! Jag har inte mycket.
Det skulle inte funka då jag både på riktigt har dammallergi men även rent psykiskt inte klarar av damm....kan torka till förbannelse. Då är det inte lätt om det står en massa ivägen. Nej jag vet faktiskt inte hur folk tänker.....shoppar först, tänker sen.

FREEDOMtravel

Hysterisk konsumtion! Vi har faktiskt inget julpynt - vi är nästan alltid på resa (vilket kanske inte heller är bra för miljön iofs). Vi blir hemma i år faktiskt, men vi köper nog inget pynt. Vi är inte så roade av sånt ;)

Annukka

Det undrar jag med! Såklart när man flyttade till eget och fick egen familj så köpte jag grejer. Nu har vi allt så det räcker och blir över. Just med sådana här (kort) säsongsgrejerna blir överkonsumtionen så himla tydlig. Köper aldrig något, inte ens till halva pris. De vi har räcker livet ut.

Svar: Exakt!
aktiva dagar

Matilda

Helt oförståeligt. Visst lite ljus som lyser upp i mörkret och någon tomte i ett hörn. Men det mesta ska ju ner igen om några veckor. Jag har personligen svårt att motivera inköp av saker som ska ligga i en låda 11 av 12 månader. Så jag kör minimalistiskt julpynt, och en hel del är sådant jag fått med mig hemifrån.

Svar: Exakt! Och "less is more", det är skönt med lite minimalism!
aktiva dagar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress