Snål perfektionist söker billigt flyg och good-enough-nivå

Det är snart tio år sedan vi senast satt på ett flygplan. Av olika skäl har vi rest på andra sätt. Men nu är planen att Matilda och jag ska åka till London nästa höst, på ännu en Harry Potter-inspirerad resa. Fortsättningen på berättelserna om Harry Potter kommer nämligen att gå som teater-pjäs i London och jag och 120.000 andra köade för biljetter på online-bokningen när de släpptes för några veckor sedan.

Det känns skönt att återvända till en stad som vi nu är lite bekanta med efter sommarens road-trip i Harry Potters fotspår genom England och Skottland. Även om jag gillar att upptäcka nya platser så är det också skönt att återvända till ställen där man har lite koll på var saker finns och hur det funkar.

När jag ska planera och boka resor kompliceras processen dessutom av att jag är en snål perfektionist. Jag vill t.ex. boka ett perfekt boende med ett perfekt läge- till ett perfekt pris. Jag vill ha en perfekt plan för resrutt och program- även om jag sedan kan ta dagen som den kommer med planen som bas. Och jag vill förstås resa så billigt som möjligt. Att lyckas med allt detta är extra svårt när man reser till ställen där man inte varit tidigare. Ännu svårare blir det om man ska vara borta i tre veckor, som vi var i somras, och röra sig på många olika ställen. Då kan man välja att störa sig på missar i planeringen- eller gilla läget och träna på att vara nöjd med en ”good-enough”-nivå. Det kan inte alltid bli 100% perfekt, men det kan vara tillräckligt bra ändå.

Att jämföra priser har i alla fall blivit lättare med åren tack vare olika prisjämförelsesajter som samlar många aktörers utbud och priser på ett och samma ställe. Just nu spanar jag efter Londonflyg på flygresor.se och på vår road-trip i somras hade vi stor nytta av sajter som samlar hotellutbud.Jag hoppas att det snart ska vara lika enkelt att jämföra tågpriser och tågförbindelser, och boka billiga tåg.

 

(Inlägget skrivs i samarbete med flygresor.se