Idag berättade en person jag känner om en person hon känner som KASTAR ALLA JULPYNT när julen är slut och KÖPER ALLT NYTT när det blir jul igen. ÅR EFTER ÅR! Ursäkta mig men VAD I HELVETE!
 
Fattar ni vad ni gör med jorden och framtiden!
 
Ja och idag började Klimatkonferensen i Paris.
 
Bredvid mig sitter min 13-åriga dotter Matilda och skriver på sin dator: "Climate change, global warming, we need to do somehing about that. We will not get a second chance, if we fuck this up, it will be the end of us. (...) The snow, the trees and all the beautiful animals in this world, most of these coluld be gone in a couple of years if we don´t find a way to be more friendly to the earth and at least slow down global warming."
 
 
 
 
När våra barn var små och gick på Skogsmulle, eller om det var Skogsknytte, gjorde vi en gång en utflykt till ett magiskt gammalt mässingsbruk, eller ruinerna av det. Vi lyssnade på vattnet som porlade och forsade och tänkte "hit måste vi snart åka igen". Men vi var inga "frilufsare" på den tiden och åren gick och vi åkte inte dit.
 
Desto roligare att vi nu åker dit rätt ofta. Det finns många fina platser att fika där solen silar ner genom träden. Det är ett perfekt paus-ställe på en av våra cykelrutter och det finns ett promenadstråk i skogen bredvid.
 
I söndags avslutade vi november vid Mässingsbruket medan mörkret föll och tomtarna (kanske) smög sig fram. 
 
Förra hösten var vi utomhus mycket tack vare att vi höstcampade mycket i väntan på första säsongen som vintercampare. I år är det längre till husvagnen och vintercampingen vi ska stå på så vi har inte höstcampat alls, tyvärr. Men vi har lyckats få in en hel del utomhusvistelse hemikring på helgerna! Däremellan har det varit mycket sofftid, böcker, filmer och plugg. Vi är ändå rätt nöjda med hösten, och med november. Det gäller att hitta lagom ambitionsnivå för den månaden...
 
 
 
 
 
Magiska vattendroppar.
 
Änglaludd?
 
En plats för tomtar? Synliga och osynliga?
 
Nätverket KlimatSverige samlar organisationer och enskilda som tar klimatläget på allvar. Nätverket vill samla, bredda och stärka den svenska klimatrörelsen samt lyfta olika initiativ som finns runt om i landet. Syftet är också att stärka klimatrörelsens röst i debatten. 

Här kan DU ansluta dig.

Och du kan följa arbetet på KlimatSveriges facebook-sida. Och just idag finns det aktiviteter som man kan engagera sig i på flera håll  i landet! 

"Vi vill att Sverige går före i en snabb och rättvis omställning till ett samhälle som respekterar planetens klimatmässiga gränser."