Fredag eftermiddag. Jag kommer ut på vår trappa med en låda med mat på väg till husvagnen och ser cyklarna på biltaket. För några sekunder drabbas jag av overklighetskänslor när jag ser min cykel på biltaket. Har jag verkligen blivit en sån som cyklar nu också? Som t.o.m. åker iväg en hel HELG för att cykla? Det låter så skönt med ett sånt liv. Och det är MITT liv. Mitt och min familjs. 
 
Denna helg ska vi testa Högbo MTB-Arena i Sandviken utanför Gävle. Området håller fortfarande på och växer fram och är imponerande med sina cykelbanor i varierande svårighetsgrader.
 
Citat från deras hemsida: 
De nya banorna har olika svårighetsgrad för att passa både nybörjare och elitmotionärer. Det är korta nivåanpassade banor på 3-6 km som är indelade i blå, röd och svart nivå, några längre banor på 9-20 km med mer varierad åkning, samt en cykelvasabana på 35 km. Totalt erbjuder vi till sommaren 13 mil härlig cykling i Högbos fantastiska omgivningar.
 
 
Vi testar Tompa, Maja, Moberg och Linn. 
Därtill blir det många hopp i teknikbanan.
 
Nu ser vi fram emot att ytterligare några banor ska öppna!
 
Själv är jag ju en tant på 40+ som är lite feg på cykeln men vsom ändå vill ha lite äventyr. 
Typ stigar som inte har jättemycket rötter och stenar men som ändå erbjuder betydligt mer spännande åkning och flow-upplevelse än en vanlig skogsväg. Ännu mer sån åkning skulle jag inte tacka nej till!  
 
Men vi är nöjda och kan verkligen rekommendera ett besök på Högbo! 
Själva kommer vi helt klart att återvända!
  
Ett roligt och billigt nöje, särskilt som vi kan cykla på våra egna cyklar och bor i husvagnen för 200 kr/natt på en camping i närheten. Till nästa gång hoppas vi dock hitta något bra ställe att fricampa på. Å andra sidan kanske vi lär hyra cykar då, åtminstone åt vissa av oss... Antons stötdämpare är väl inte helt anpassade för hans flygfärder- eller ladningar. 
 
Nämnas kan även att hotellet på Högbo bruk ser fint och inbjudande ut.. 
 
Man kan även göra annat vid Högbo bruk, som att vandra, paddla, fika, njuta, bada...
 
Cykeltvättar finns på fler platser... Och behövs...
 
Då flyger vi igen då... Eller sa ni att det var cykla vi skulle göra?
 
En del är lerigare än andra...
 
 
  
 Härligt med roliga aktiviteter som får sommaren att gå! I väntan på nästa vinter. 
 
 
 
Allt är inte riktigt klart än... Det jobbas på...
 
Man kan även passa på att ta del av lite historia...
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress