"Kan du ta kort på den där? Och den där också! Och den där!" kommenterar några av de yngre museibesökarna i sällskapet medan vi vandrar mellan montrarna.
 
Ute regnar det och vi har letat oss in på Österbottens museum och Terranova (eller som det heter på finska; Pohjanmaanmuseo). Museum är ofta roligare än man kanske först tror. Även detta. Och olika människor lägger märke till (och tar kort på...) olika saker.
 
Terranova betyder nytt land och på Terranova kan man bl.a lära sig mer om världsarvet Kvarken och landhöjningen efter istiden. Men här finns så mycket mer! Bl.a. kan man lära sig mer om hur jorden blev till och  få veta mer om "livet i Österbotten och Vasa förr i tiden". Finland tillhörde ju länge Sverige så även svensk historia skildras.  Man kan också stifta bekantskap med diverse djur (i uppstoppad form) som man kan träffa på i Kvarken-området. Eko-nörden i mig kan inte låta bli att tänka tanken att man får hoppas att man även i framtiden kan se djuren "live" och inte bara i uppstoppad form...
 
Pluspoäng för att man lyfter fram kvinnornas historia lite extra OCH för att man kan plocka på sig en bra folder med informaton om hur vad man själv kan göra för att hålla havet så rent som möjligt. 
 
Våra besök ute i själva Världsarvet kan du läsa om bl.a. här och här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter några timmar på museum börjar dock krafterna ta slut... 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress