Att besöka Stonehenge är lite annat än när vi besökte Ales stenar. Vid Ales stenar går man upp på kullen gratis och det gör man när man känner för det och man kan komma så nära stenarna man vill.
 
Vid Stonehenge ska man helst boka tid på förhand eftersom man annars inte är garanterad plats. Dessutom får man betala mer "vid dörren" än om man bokat tid på förhand. Från entrén och informationscentret kan man sedan gå eller ta buss ca 2 km ut till själva stenarna. Som förstås är betydligt större än vid Ales stenar. Dock får man nöja sig med att se dem på lite håll. Kanske tur dock, med tanke på alla som vinglar fram med sina selfie-sticks kanske det annars skulle vara risk för ras. 
 
Selfies är ett intressant fenomen att studera på denna resa. Här vid Stonehenge undrar man om stenarna ens kommer att synas på bilderna som en del tar. Vi undrar också över minnesbilderna hos de två damer som nästan knuffar omkull oss i sin iver att komma av bussen- och som sedan är på väg tillbaka till bussen innan vi ens hunnit fram till stenarna. Nog för att vi själva har en tendens att vara snabba men...
 
Hur som helst är Stonehenge ett ett intressant ställe att besöka enligt alla i vår familj!
 
 
 
 
 
 
                                         
Matilda begrundar hur man bodde förr i tiden.
               
         
Vinter i Stonehenge finns med på filmen som levandegör historen. Gillas förstås av oss...
                              
                    
 Mer om vår resa i England och Skottland kan du läsa i bloggens Storbrittanien-kategori.      
Annukka

Intressant! Känner, vad jag vet, ingen annan som varit där.

Åsa

vilka underbara bilder du tar..
kram Åsa

Svar: Tack snälla :)
aktiva dagar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress