Efter den första fullspäckade dagen i London City känns det skönt att börja dag 2 på London Zoo. Målet är framförallt Reptilhuset där en central Harry Potter-scen är inspelad, den då han upptäcker att han kan tala med ormar (och befriar en orm och stänger in sin elaka kusin bakom glaset istället). London Zoo imponerar dock även i övrigt. I flera "uställningar" får man stifta nära bekantskap med djuren, bl.a. går man fritt inne bland fjärilar, fåglar och apor. Mest fascinernade är faktiskt fjärilshuset där massor med fjärilar flyger fritt- och en landar på Antons lila keps. Pluspoäng även för att man lyfter fram djur som myror och gräshoppor på spännande sätt!
 
Som alltid när man besöker djurparker kan man ju reflektera över deras vara eller icke-vara. Hur bra eller dåligt det är med djur i bur. Mer viktigt är kanske ändå att fundera över DJUR-ARTERS vara eller icke-vara och huruvuda vi vill att djurparker ska vara de enda platser där vi kan se dem. Innan de dör ut!?!? London Zoo bjuder precis som andra djurparker idag på information, frågor  och eftertanke kring sådana saker. 
Kommer kommande generationer att kunna trolla saker tillrätta i naturen?
 
 
Efter besöket på Zoo tar vi en rask promenad genom Regent´s Park för att hinna till den bokade tiden på Madame Tussaud´s (förbokning rekommenderas och utan bokning blir besöket dyrare). Vaxkabinettet är intressant för oss bland annat eftersom Harry Potter-skådisen Emma Watson finns avbildad där. Om förmiddagen var över förväntan så kan man säga att eftermiddagen är långt under förväntan för mig och maken. Barnen är dock rätt nöjda med Tussaud´s men jag tycker det är sjukt dyrt (ca 1400 kr!) för att trängas bland en massa andra som ska fotografera sig själva vid vaxdockorna. Man har även introducerat en liten 4D-bio med en 10-minutersfilm med superheros som visserligen finns utställda men verkar lite "off" i sammanhanget. När vi sedan kommer till affären klarnar dock troliga samband och  sammanhang för mig när jag ser hur mycket man kan köpa (sälja) med tema superheroes. Saker som inte alls har med Tussaud´s att göra. 
 
Hädanefter kommer jag att tycka att vissa andra saker vi gör är sjukt billiga i jämförelse. Men många andra verkar nöjda med Tussaud´s som ju verkar locka galet mycket folk och jag kan väl vara glad som är såpass udda att jag gillar att göra saker som inte "alla andra" vill göra.
 
Det om den dagen. 
 
Madame Tussaud´s herself.
 
Mer om vår resa i England och Skottland kan du läsa i bloggens Storbrittanien-kategori.      
 
FREEDOMtravel

Jättefina foton! Det är så mycket med utvecklingen i världen som är skrämmande att man blir mörkrädd. Man undrar verkligen vad som kommer ske i framtiden???

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress