Om man väl övervunnit eventuella tankefällor inför att ge sig ut i skidbacken får man försöka undvika vissa nybörjarmisstag i skidbacken.
 
 
Det är inte så vanligt att man gör misstaget att dra på sina goggles upp och ner. 
 
Ett väldigt vanligt misstag är däremot att inte åka undan eller åt sidan när man åkt av liften. Man kan se hela grupper av folk stå precis vid "avfarten" efter en lift. iften fortsätter ju gå och folk som kliver av har småningom ingenstans att ta vägen. Att zick-zacka mellan de stillastående personerna är vanskligt eftersom en del av dem plötsligt och utan förvarning börjar röra på sig, utan att se sig för.
 
 
 
 
VI har ju rensat bort en del saker hemma hos oss under de senaste åren. Detta har frigjort både tid och energi till annat. En del saker står nu på någon sorts "sekundärförvaring" i väntan på beslut men mycket har vi sålt eller skänkt bort. Det går lättare och lättare att rensa när man väl börjat.
 
En del av våra skåp och lådor har nu genomgått flera rensningar. Först hade vi lite ångest och vånda över mycket vi gjorde oss av med. Men när man märker hur skönt det är att ha mindre runt sig- och hur lite man saknar det man gjort sig av med- blir det lättare. Oftast saknar man inte sakerna ALLS faktiskt. 
 
En tanke som numera hjälper till i rensandet är att tänka "Var gör denna sak bäst nytta? Var glädjer den bäst och mest?". 
Är det hemma hos oss fast vi aldrig använder den?
Eller är det bättre att vi skänker bort den t.ex. till en välgörenhetsloppis?
Då kan den glädja i flera steg. 
 
Någon får köpa den för en billig peng.  
Någon får något den behöver för den pengen, t.ex. mat.
Och vi får mer lagom med saker vilket ger oss glädje och energi. 
 
Då känns det oftast bra och rätt att bära ut saken ur huset.