Friluftsliv vs botox

Jag börjar med att säga ursäkta till er som har en annan uppfattning, och var och en gör ju som den vill men…

 

Jag har verkligen svårt att fatta detta med botox-grejen. Och operationsgrejen. Att man ska FIXA TILL sig så himla mycket idag. Och att idealen börjar skena iväg till nån sorts… mer och mer overkliga ideal?

 

När jag var tonåring och ung vuxen kände jag mig ganska ful. Sådär som många ofta gör i tonåren. När man ska jämföra sig med alla andra och försöka passa in. Ha rätt kläder och frisyr och smink. Rätt attityd. Jag minns fortfarande hur det kändes när man träffade såna där snygga perfekta människor. Hur man liksom sjönk ihop ännu mer. När man jämförde sig med dom.

 

Och då jämförde jag mig i alla fall med ”vanliga människor”. Dottern (och sonen, men detta med att ”botoxa” och operera sig verkar i större utsträckning vara aktuellt för kvinnor än för män) som snart blir tonåringar och småningom unga vuxna ska jämföra sig med människor som är ”till-fixade” både här och där. Större läppar, mindre magar, större boobs. O.s.v. Dessutom kan ju vad som helst bli möjligt i photoshop och liknande program för foton och film. Ser vi numera någonsin reklambilder på människor som inte är rejält redigerade? Idealbilden blir vackrare och vackrare, på mer och mer konstgjord väg.

 

Fast samtidigt, vad är vackert? Är det verkligen det som är vackert och snyggt?

 

Själv tycker jag att de vackraste människorna är friluftsmänniskorna. De där människorna som ser så där vindrufsigt fräscha ut. Med den där lystern man verkar få i ansiktet efter att ha tillbringat mycket tid utomhus. Och med lite, eller mycket,  rynkor vid ögonen efter att ha tittat ut över vidder och natur. Och med en utstrålning som jag har svårt att tro att man kan photoshoppa eller botoxa sig till. Som inte ”bara” handlar om att vara vältränad, välmående eller i form efter alla timmar ute. Som mer är som att de har någon slags kraft i sig. Från naturen? Och någon slags nöjdhet.  

 

Vacker på det sättet vill jag bli. Med grått hår, friluftsrynkor, väderbiten hud- och naturens kraft i mig.

5
FREEDOMtravel

jag försöker också att inte döma enskilda individer, men generellt tycker jag att utvecklingen med operationer är fel. Vi skickar fel signaler till de som växer upp.

Dessan

Håller med dej helt o fullt. Botox för att fixa rynkor tycker jag är fel...o sen tycker jag inte att dom blir snyggare med det. Det ska synas att man levt ett helt liv:). Däremot stödjer jag dom som tar botox för hälsans skull. För överaktiva svettkörtlar tex. Då är det jättebra att botox finns.

Lena i Wales

Jag tror att ju äldre man blir, ju mindre bryr man sej, trots att rynkorna bara blir fler och fler. Gillar inte botox och tänker inte göra det.

Åsa

jag håller med dig och vill gärna se äkta människor som visar alla sina sidor..dessa människor är för mig de vackraste...
kram Åsa

Svar: Håller med... Det är inte bara friluftslivet som gör det... :)
AktivaDagar

Märta

Ja, jag håller helt med dig om att de snyggaste människor jag vet är de som ser ut att vara ute mycket. Där det syns i ansiktet att de kisar mot solen och tål både vind och regn. Ska man nu sträva efter ett ideal borde det ju vara ett vettigt sådant :-)

Svar: Eller hur !?!?
aktiva dagar