När vi ändå är i Västerås passar vi på att ta en sväng till Anundshög som ligger bara några minuters bilresa från centrum. Vilket vi missat de otaliga gånger vi tidigare besökt Västerås. 

Anundshög är alltså Sveriges största gravhög. Intill den ligger flera skeppssättningar. Och ett fik med lite smått och gott, inklusive hembakat fikabröd. 

Platser som denna är ofta mysiga utflyktsmål. Släntra runt, känna lite vibrationer från historien, läsa nån skylt som fräschar upp ens historiekunskaper... Eller fyller lite luckor... Och sedan ta en fika på det...

Min kamera var inte med så mobilen fick  hjälpa till att stilla abstinensen lite. 


FREEDOMtravel

Ser fint ut! Jag har sett många såna här platser i mitt liv. Min pappa var vansinnigt intresserad av sånt här, så han släpade med oss till massor av såna här ställen när vi var små :) Vi har faktiskt en riktig skeppssättning i vår trädgård i sommarstugan i Tylösand. Den skulle tas bort när man skulle bygga en motorväg och pappa frågade om han fick den. Det fick han! Den står alltså på fel ställe, men alla stenar är vända i rätt riktning och står med korrekt avstånd från varandra. Och min marsvin är begravda i mitten :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress