När vi stod och väntade på att cykla Cykelvasan 45 efterlyste speakern en cykelhjälm att låna. Någon hade nämligen glömt sin hjälm och utan hjälm-  ingen cykelvasa. Vore ju snopet om man inte kunde cykla för att man glömt hjälmen hemma! Själva hade vi hjälmarna med och på. Med en psykolog som mamma är mina barn välinformerade om hjärnans skörhet och vikten av att vara rädd om sin skalle. 
 
Hittills har de alltid varit kloka och tuffa nog att bära hjälm. Det är ju liksom en självklarhet i många av de aktiviteter de ägnar sig åt, som att åka skidor eller cykla nerför berg. Är man tuff nog att göra det så är man tuff nog att bära hjälm!? Man kan förstås skada sig ändå, på ett eller annat sätt, men hjärnan är hjärnan. Den styr så mycket i hela vårt fungerande och varande.
 
Enligt svensk lag ska man dessutom ha cykelhjälm tills man är 15 år. Jag har dock förstått att många slutar med hjälm när de kommer i högstadieåldern. Det är väl ungefär då man börjar tycka att man är ganska odödlg och osårbar. Och ungefär då det blir ännu viktigare att vara tuff. Bara det att tuffheten kan ta sig så konstiga uttryck ibland. Vad är egentligen tufft? Vad är egentligen fegt? Det är inte alltid så som det först ser ut... 
 
 
Ur ett kik-meddelande från ett av barnen
 
 
 
Annukka

Det är väl ungefär som i vår barndom/ungdon att man inte skulle ha mössa hur kallt det än var...

Svar: Haha ja exakt. Och nu har de mössa typ året om, man får ju nästan säga åt dem att TA AV mössan när det är 25 grader varmt... :)
aktiva dagar

Annukka

...exakt! Och i skolan på lektionen, vid matbordet, på fest och i kyrkan! Om 25 år har de väl hjälm då☺!

Svar: Haha ja det blir intressant att se hur det utvecklar sig :)
aktiva dagar

elisabeth

Klart man skall ha hjälm på sig, jag håller med.
Jag som jobbar med ryggmärgsskadade, traumatisk olyckor, ser varje dag anledning till att ha hjälm, även vi annan aktivitet.

Jag skulle vilja skapa ett hals skydd också för det är där de flesta olyckorna gör mest skada..

kram för bra inlägg.

Svar: Tack, bra point och roligt att du tittar in :)
aktiva dagar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress