Glimmingehus. Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Började byggas 1499. Vi tar en tur dit efter dagens besök vid Ale stenar, på vår väg till Trelleborg och vår Tysklandsresa som finalister i Bloggbussen goes bilsemester. Ska man ändå passera Skåne kan man ju passa på att upptäcka lite av Skåne. Det är bara några mil mellan Ales stenar och Glimmingehus. Jag minns att jag var här, vid Glimmingehus, som barn. Men bara utanför, tror jag, och redan det kändes kusligt. Idag känns det också kusligt. Men också spännande, konstaterar vi när vi tillsammans smyger oss fram mot borgen. Det är alldeles tyst, förutom nån duva som plötsligt kuttrar till uppifrån muren. Vi tror först att det är stängt men det är det inte. Men det stänger då vi kommer. Lättnad, då behöver jag inte gå in nu heller... Men borgen är mäktig att se och väl värd ett besök! 
 
Dessutom har våra 12-åringar Matilda och Anton läst om Glimmingehus i skolan och kan det som är värt att veta, säger de när jag ska börja min föreläsning med Google i handen (i telefonen) och det är ju roligt att få se sånt man läst om! Verkar de faktiskt tycka! Hittills har de uppskattat de historiska platser vi besökt och kunskaperna från skolan har blivit mer levande när man upplever saker och platser i verkligheten. Tack vare google och smartphones kan man ju dessutom snabbt uppdatera sig när frågetecken uppstår eller kunskapsluckor uppenbarar sig. Ett roligt sätt att lära sig! Live i verkligheten men med tekniken som hjälp! Och roligt att kunna göra det tillsammans i familjen! Alldeles särskilt roligt blir det när barnen kan mer än man kan själv kan...tycker både de själva och vi vuxna. Detta händer numera allt oftare och inte bara vad gäller tekniken, kan vi konstatera även denna dag...  
 
 
 
 
"Tyvärr, de stänger nu" konstaterar jag lättad och pustar ut...
Husvagnsfamiljen

Aaaaaaa, ni är ju i våra hemtrakter. Ha en underbar resa.

Svar: Tack :)
AktivaDagar

Lena i Wales

Roligt att få följa med er till Glimmingehus, Ale stenar och Kåseberga! Var där för många år sedan, mycket vackert och intressant! Tack!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress