Idag är det dags att julpynta. Vi har redan tänt några ljusstakar i föntren och har några neutrala ljusslingor på plats året om som tänds när höstmörkret anländer. Dock får jag lite ångest-påslag även av julpynten- för att vi har för mycket. Det har liksom smugit sig på. Eller- ja jag vet egentligen inte hur det gick till. Nu ligger det flera lådor med pynt där på vinden och de flesta öppnar vi inte ens. De pynt vi använder har vi försökt samla i en eller två lådor. Det är ju liksom helt.sjukt. Och jag har ingen anledning att tro att vi skulle vara extrema. En gång försökte jag rensa ut lite och föra till loppis men jag blev så utmattad i huvudet så jag snabbt gav upp. Men kanske är det dags för ett nytt försök. Några nya pynt kommer iallafall inte in genom dörren. 
 
Apropå julen läste jag häromdagen i en blogg med "minimalist-tema" (har tappat bort inlägget i flödet nu) om obehagskänslan som infinner sig när en minimalist möts av någon som säger "jag har köpt en sak åt dig". Man har ju liksom fullt upp med att rensa ut utan att få nytt... (Som ni gissar är jag inte så intresserad av att få julklappar...)
 
Det där med "Tiny houses" kanske är något för mig så småningom? Det har skrivits en del om det på nätet på senare tid, om folk som vill leva enkla liv med få ägodelar och därför bosätter sig i små hus, tiny houses. Tydligen ska det vara lite av en (liten?) rörelse i USA. Ofta har husen hjul så de kan transportas och el får man från solen. Intressant tycker jag. Lite som att bo i en husvagn :) Vilket jag också noterat att fler och fler gör. Permanent. 
 
Lite krångligt och trångt medan man har barn boende hemma kanske. Men sedan? 
Ja man vet aldrig... 
 
Och det är klart, man kunde ju köra en sån här "flerrums-variant" med tonåringarna... Och så är det bara att ta med sig sin lya när man flyttar hemifrån!? (Lånad bild från tinyhouseswoon.com)
 
 
 
 
 
 
FREEDOMtravel

Söta små hus och kul idé!

Svar: Eller hur! Och jag tänkte på er som nu ska bo i husbil i ett år! :)
AktivaDagar

Anne-Marie

Du var inne hos mig och kommenterade så var det kanske det inlägget du hade sett om tiny houses? Jag är också en minimalist. :) Att köpa saker till mig är knepigt eftersom jag inte vill ha eller behöver särskilt mycket.
Hur som helst så tittar jag in hos dig också. Ser att du har mycket trevligt du tar upp.
Nyfiken på var och hur folk bor i husvagnar permanent i Sverige? Hur löser man det i ett kallt land?
Såg också att du skrivit om Black Friday. Denna enorma köphelg i USA (som jag inte deltog i igår - jag bor ju i USA, i nordligaste Kalifornien) och som tydligen även kommit till Sverige.
Skall absolut kolla in hemsidan du länkade till om En köpfri dag. Vilket bra initiativ!

Svar: Hej och roligt att du tittar in! Ja jag blir mer och mer minimalistiskt inriktad... Har dock mycket saker, både fått (mest fått faktiskt) och köpt, så det är en "resa"... Gillar ändå att ha det fint runt mig- men det behövs ju inte en massa saker för det... Vet inte exakt var folk bor permanent i husvagnar men har sett folk som skrivit om det här och var på nätet samt i en facebook-grupp på camping-tema som jag följer. Tror det funkar bra, vi har själv börjat vintercampa men bara på helgerna då. Hur det funkar med värme, vatten etc. beror mycket på vilken vagn man har. I vår skulle man rent praktiskt lätt kunna bo permanent... Jag ska kika vidare hos dig också! Ojoj, det är så mycket man vill! Tur nog så hinner man ju mer när man har mindre saker :)
AktivaDagar

Husvagnsfamiljen

Helt rätt - Less is more. Försöker oxå få till det. Vill INTE ha mer till jul eller annars, bara sådant som jag behöver. Tycker t o m det är jobbigt med barnens alster som de kommer hem med eller vill pyssla hemma. Jag skulle kunna rensa hur mycket som, men har en SPARA SPARA man här hemma och han överför det på barnen. Gaaaa. Bo permanent i husvagnen med barn/tonåringar är nog tufft och kräver nog sin husvagn, STOR. Det är nog platsen, omöjligheten att få vara privat, som gör det svårt, värme och annat praktiskt är nog mindre problem, iallafall om man väljer en nordisk vagn.

Trevlig advent

Svar: Jo jag inser väl också att permanent boende i husvagn MED barn skulle bli lite väl tufft och trångt... Men vad gäller SAKER så skulle det vara rätt skönt... :) Och att vara i husvagnen ger ju en del tankar var gäller saker och ägande och vad man har behov vs begär av... :)
AktivaDagar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress