Tummen ner för Mediamarkts Naturen är tråkig-reklam

Bra reklam ska ju helst väcka känslor. Få oss att vilja köpa. Så vi blir sådär underbart lyckliga som det verkar som att vi ska bli. Enligt reklamen. Fast det inte alls är så i verkligheten. Men vi följer gärna våra känslor.
 
En reklam som däremot får mig att INTE vilja köpa, i alla fall inte hos dem, är Mediamarkts "Naturen är tråkig" reklam som figurerat på tv de senate veckorna.
 
Bl.a. är det en film där två personer sitter och njuter av utsikten men den ena parten måste gå hem för hon håller på och får urinvägsinfektion. Ja men tjena, klart man kan få det. Särskilt om man varken har vettiga kläder eller sittunderlag att sitta på. 
 
 
Resten av filmerna kan man googla fram på Youtube, jag vill förstås helst inte sprida detta genom min blogg men visar ändå filmen ovan som exempel. 
 
Det glädjer mig dock att jag (och mina 12-åriga barn och min man) inte är de enda som reagerat negativt.
Bl.a. kan man på Naturskyddsföreningens hemsida läsa en diskussion samt ett svar som en "kritiker" fått från Mediamarkt angående reklamen.
Svaret gör mig dock inte mer positivt inställd.
 
Och javisst, även dålig reklam kan väcka känslor som får en att ändå vilja köpa. Men inte dessa reklamfilmer.  
 
Och så, efter detta dissande (dissande är för övrigt INTE vanligt förekommande här på bloggen)
lite blandade Naturen är härlig-bilder, 
i blandade väder, med sittunderlag och vettiga kläder för väder och aktivitet...
 
 
 
 
 
3

Leilas saffranskaka och en tur till skogen

Slänger ihop en favoritkaka i juletid, Leilas saffranskaka
och drar till skogs med lånehunden idag...
Vid det gamla mässingsbruket längs vägen är stämningen som vanligt förtätad och det
skulle inte förvåna en om en tomte, älva eller vätte sprang eller dansade förbi...
 
 
 
1

Tankar medan jag julpyntar

Idag är det dags att julpynta. Vi har redan tänt några ljusstakar i föntren och har några neutrala ljusslingor på plats året om som tänds när höstmörkret anländer. Dock får jag lite ångest-påslag även av julpynten- för att vi har för mycket. Det har liksom smugit sig på. Eller- ja jag vet egentligen inte hur det gick till. Nu ligger det flera lådor med pynt där på vinden och de flesta öppnar vi inte ens. De pynt vi använder har vi försökt samla i en eller två lådor. Det är ju liksom helt.sjukt. Och jag har ingen anledning att tro att vi skulle vara extrema. En gång försökte jag rensa ut lite och föra till loppis men jag blev så utmattad i huvudet så jag snabbt gav upp. Men kanske är det dags för ett nytt försök. Några nya pynt kommer iallafall inte in genom dörren. 
 
Apropå julen läste jag häromdagen i en blogg med "minimalist-tema" (har tappat bort inlägget i flödet nu) om obehagskänslan som infinner sig när en minimalist möts av någon som säger "jag har köpt en sak åt dig". Man har ju liksom fullt upp med att rensa ut utan att få nytt... (Som ni gissar är jag inte så intresserad av att få julklappar...)
 
Det där med "Tiny houses" kanske är något för mig så småningom? Det har skrivits en del om det på nätet på senare tid, om folk som vill leva enkla liv med få ägodelar och därför bosätter sig i små hus, tiny houses. Tydligen ska det vara lite av en (liten?) rörelse i USA. Ofta har husen hjul så de kan transportas och el får man från solen. Intressant tycker jag. Lite som att bo i en husvagn :) Vilket jag också noterat att fler och fler gör. Permanent. 
 
Lite krångligt och trångt medan man har barn boende hemma kanske. Men sedan? 
Ja man vet aldrig... 
 
Och det är klart, man kunde ju köra en sån här "flerrums-variant" med tonåringarna... Och så är det bara att ta med sig sin lya när man flyttar hemifrån!? (Lånad bild från tinyhouseswoon.com)
 
 
 
 
 
 
3