Ofta när miljö- och klimatfrågor kommer på tal säger man att "mycket måste ske på politisk nivå".
 
Och tänk att JUST DET kan vi påverka nu när det är dags för EU-val 25 maj!
DU och JAG! KAN! PÅVERKA!
 
Och tänk att en "lathund" (i rapportform) för att guida oss i dessa frågor hittar man hos Naturskyddsföreningen, som är partipolitiskt obunden!
 
Och tänkt att just det som bestäms i EU-parlamentet spelar en väldigt stor roll för hur det ser ut i just DIN och MIN vardag och miljö... Och...i våra barns... och barnbarns... För där bestäms mycket vad gäller nationell miljöpolitik och miljölagstiftning.  Och våra svenska lagar styrs och påverkas av det som bestäms där. Så ja, detta är det viktigaste miljövalet!
 
Så...
Hur blir det med skidåkningen i framtiden? Snögubbar? Pulka-backe? Giftfria kläder? Giftfria leksaker? Giftfria nappflaskor? Att kunna vara utomhus? Dricka rent vatten? Andas ren luft? Äta giftfri mat? Undvika "föroreningsrelaterade sjukdomar"? o.s.v.  
 
Nedan ett klipp från Naturskyddsföreningens rapport där de granskat svenska  EU-politikers insatser för miljön åren 2009-2014. De flesta som suttit nu ställer upp för omval. Grönt står för bra betyg vad gäller miljöengagemang, gult är mittemellan och rött... botten... Du kan läsa hela rapporten här.
 
Och du, glöm inte att rösta 25 maj, eller förhandsrösta redan innan... Kanske redan idag...!?
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress