Tre av oss "gör Säfsen" några dagar medan den fjärde, d.v.s. 11-åriga Anton, är på Snowcamp-läger I Säfsen i övrigt är det naturen och vildmarken som är grejen. Hit kommer man för att vandra, cykla mtb eller downhill, fiska, paddla, bada och ta det lugnt. På vintern är det skidåkning som gäller. 
 
Ta det lugnt verkar ju inte vara vår grej men resten! Vi har ju läst på och konstaterat att Säfsen är ett populärt resmål, framförallt för folk från Tyskland, Nederländerna och Frankrike. Säfsen ska t.o.m. ha rankats HÖGST bland närmare 30 destinationer av holländare, enligt en undersökning.
 
Väl på plats kan vi konstatera att det verkligen stämmer att folk från ovan nämnda länder hittat hit. Själva känner vi oss lite i minoritet som svenska turister på plats. Är vi lite hemma-blinda för den fantastiska natur vi har utanför dörren härhemma?
 
Det roligaste här just nu (förutom snowcampen då) är en vildmarkslekpark. Och att jag och Matilda idag paddlat kanot för första gången! Det är nästan pinsamt att erkänna att jag aldrig paddlat kanot förr. Men jag har inte alltid varit en outdoor-älskande person. Så det finns mycket nytt att upptäcka! Och vilken dag är väl bättre för paddlings-premiär än idag, bloggens ettårsdag...!?!
 
Vår favorit vIldmarkslekparken är ju förresten den perfekta platsen för att träna inför Tysklandsresan vi snart ska på, som en av finalisterna i Bloggbussen goes bilsemester! Då ska vi bl.a. besöka en skogsklätterpark. 
 
En sånhär vildmarkslekpark skulle vi vilja ha där vi bor! Kul för barn OCH vuxna!  Och mycket mer än "bara" en lekpark!
 
 
 
 
 
 
 
"Kommer du nån gång mamma?"
 
Små kryp-in och grillplats vid vildmarkslekparken
 
 
 
Fiskeplatser, rensbord och grillplats finns i närheten av vildmarkslekparken.
Och en spång runt ett vattendrag där man kan fiska.
Här har man anpassat för livet utomhus...
Vilket uppskattas av turisterna som här rör sig per cykel eller i vandringskängor...
 
Paddlings-premiär...
 
Vid en av de vackra sjöarna.
 
Karta från Säfsen Resorts hemsida: 
 
Sofia

Vad skoj det verkar med skogsbanan, fint att få se lite bilder på dig oxå!

Svar: Tack, ja det är en rolig skogsbana!
AktivaDagar

Livsnjutarn

Härliga foton och säger som Sofia, trevligt att se dej också på bild! ;)

Svar: Tack! 😃
AktivaDagar

Kors och Tvärs

Paddla var det massor med år sen jag gjorde, men minns att jag tyckte det var väldigt rogivande att glida fram. Trots att Säfsen är nära, har vi aldrig varit dit. Det kan ju vara som du säger att vi blir lite hemmablind.
Kul att få se dej!

Svar: Ja Säfsen var en "oväntad pärla"... Skulle gärna ta en höstutflykt dit också, cykla eller vandra i sprakande höstfärger... Och ja, jag själv är ju oftast den som står bakom kameran, inte framför... :) Men ibland blir det så roligt så man t.o.m. lämnar kameran ifrån sig :)
AktivaDagar

Ekenäsliv

Vilka härliga bilder!!! Ser riktigt skoj ut:)
TACK för din fina kommentar, det värmer.
Kram Anna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress